+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

6  jednoduchých rad pro zpříjemnění práce z domova

Věděli jste, že změna teploty o 1 °C může zvýšit nebo snížit pracovní výkonnost o 5 %?

Řada z nás nyní pracuje z domova, což je pro mnohé nová zkušenost. Jistě nikoho nepřekvapí, že pokojová teplota může ovlivnit naši pozornost a výkonnost. My z IMI Hydronic Engineering, jako odborníci na pokojové klima, se chceme podělit o pár tipů, jak zlepšit domácí komfort a podpořit pracovní výkonnost.

Image 1

1. Nastavte správně termostaty

Image 2

Zkontrolujte, zda jsou termostaty či termostatické hlavice v jedné místnosti nastaveny na stejnou hodnotu. Když je jedna hlavice nastavena na 5 a jiná na 3, snižuje se účinnost a zvyšují se náklady.

2. Měňte teplotu postupně

Image 3

Pokud je vám chladno, je lákavé nastavit termostat na nejvyšší hodnotu, v důsledku ale hlavně raketově stoupnou náklady za energii. Ve skutečnosti trvá nějakou dobu, než se soustava přizpůsobí, takže vám nejspíš bude chvíli příjemně, ale druhý den už vám bude moc horko a budete nuceni větrat. Proto doporučujeme měnit teplotu postupně, abyste si našli ideální stav a komfortní teplotu a zároveň i nadále udržovali náklady na energii na rozumné hladině.

3. Otevírejte okna s rozmyslem

Image 4

Větrání může být také kontraproduktivní nejen s ohledem na náklady na energie ale i na teplotní rovnováhu. Když budete dlouze větrat, dáváte tak signál soustavě k přetápění místnosti. Otopná tělesa jsou zpravidla umístěna pod okny. Když teplotní čidla zaznamenají pokles teploty, jejich reakcí bude snaha vrátit teplotu na optimální nastavenou hodnotu. Mějte to na paměti a větrejte krátce, přitom ale intenzivně a efektivně.

4. Nechte otopná tělesa dýchat

Image 5

Projděte si všechny místnosti a zkontrolujte, zda nejsou otopná tělesa zakrytá třeba závěsy, sušícím se prádlem nebo třeba hromadou plyšáků. Ač se to může zdát nevýznamné, tyto překážky výrazně snižují přenos tepla. I když jsou zakrytá otopná tělesa v jiných místnostech, snižují výkonnost vytápění a negativně tak ovlivňují vaše pohodlí i účet za energie.

5. Izolovaná okna chrání vaši tepelnou pohodu

Image 6

Mnohem častěji se zaměřujeme na zdroje tepla a vytápění, než na místa, kde se teplo ztrácí. Okna jsou nejčastější příčinou úniků tepla. Když máte špatně izolovaná okna, přidejte k rámu alespoň srolovaný ručník, abyste snížili tepelné ztráty, než budete moci zateplení vyřešit profesionálně. Takže i malé kreativní řešení může prospět tepelnému komfortu v místnosti a ke zvýšení vaší produktivity.

6. Zútulněte si pracovní prostor

Image 7

Nikdy nepodceňujte sílu mysli, zejména když se jedná o pohodlí. Připravte si bylinkový čaj, voňavou kávu nebo si přidejte na židli pod záda pohodlný polštář. Bude se cítit příjemněji a více v teple.

Firemní článek