+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

4HEAT podporuje BIM

10.05.2019 Firma: 4HEAT s.r.o.

Nejmodernější přístup k plánování a realizaci ve stavebnicích to je BIM – informační modelování budov. Tento formát umožňuje detailní vizualizaci každého stavebního projektu a detailní informace o různých objektech.

Digitální svět se rychle vyvíjí a ve 4heat držíme trend a vývoj v rámci našeho oboru topení a chlazení průmyslových budov. 

Image 2

Všichni zúčastnění ve stavbě/návrhu mohou do tohoto modelu vstupovat a zanášet své poznatky a vzájemně je koordinovat v reálném čase. Obecně, podle uznávaných autorit ve stavebnictví, lze tímto způsobem návrhu ušetřit cca 20 % celkových nákladů. V České republice se BIM používá zatím zejména v soukromém sektoru, pro veřejné zakázky se očekává povinné používání v roce 2022. V mnoha zahraničních zemích se BIM pro veřejné zakázky musí používat již nyní. 

4heat, jako výhradní zástupce ApenGroup, přináší objekty BIM svých produktů pro všechny projektanty a je možné je volně stáhnout z webu 4heat na této adrese

Ohřívače vzduchu Kondensa jsou dostupné ve formátu pro software Revit, kotle Aquakond pro programy Revit, AutoCad, Sketchup a další z řady produktů Autodesk. 

Celý adresář produktů ApenGroup najdete také zde.

Image 1

Aktuálně máme k dispozici v BIM formátu tato zařízení:

  • Aermax Kondensa LK
  • Aermax Plus LP
  • Aermax Rapid LR
  • kalorifer Aermax AX
  • hybridní tepelné čerpadlo Aquapump Hybrid
Firemní článek