+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Systém rozvodu vzduchu pro centrální větrací soustavy bytů a rodinných domů

04.04.2022 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 1/2022

Veškeré součásti vychází z jednotného konceptu optimalizovaného proudění.

Systém rozvodu vzduchu Click-and-Go pro centrální větrací soustavy bytů a rodinných domů přesvědčí svojí jednoduchou a bezpečnou montáží.

Optická kontrola pro pevné a těsné spojení

Tvarové součásti jsou vybaveny integrovaným těsněním – to znamená, že jinak náročné vkládání odpadá. Fixační třmeny z korozivzdorné pružinové oceli u tvarových součástí zaručují bezpečné přichycení ventilačního kanálu. Drobné díly jako těsnění a upevňovací materiál se již neztratí, ani se na ně nezapomene. A odborný partner díky chytrému řešení společnosti Viessmann profituje ze značné úspory času.

Všechny součásti mají viditelnou kontrolu spojení. Těsnění se barevně výrazně liší od tvarovek a vzduchového kanálu – chybné spojení je tak ihned opticky dobře rozpoznatelné. Při správně provedeném spojení těsnění kompletně zmizí v tvarovkách a není již vidět.

Možnost dodání kruhovéhonebo plochého kanálu

Jak kruhové, tak i ploché kanály jsou neobyčejně pružné. Na rozdíl od obvyklých soustav se dají jednoduše realizovat úzké poloměry ohybu. Hladká a antibakteriální vnitřní stěna splňuje nejen nejvyšší hygienické nároky, ale zároveň také slouží jako poznávací znak.

Díky symetrickému kanálu s plochým průřezem pro optimální proudění vzduchu s rozměry 140 × 50 milimetrů je možné transportovat větší množství vzduchu. Je
vhodný pro instalování do skladby podlahy, do zdi nebo do zavěšeného podhledu. Kanál s kruhovým průřezem je vhodný také pro zabetonování.

Díky značkám na kanálech je možné rychle určit potřebnou délku. Je zajištěna kompatibilita mezi trubkou kruhového průřezu, kanálem plochého průřezu a vůči všem komponentám v soustavě pro rozvod vzduchu.Tím společnost Viessmann nabízí širokou škálu využití a vysokou míru flexibility jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce.

Využijte těchto výhod:

  • rychlá a bezpečná montáž zaklapnutím díky integrovaným těsněním a upevňovacím prvkům,
  • kontrolní prvky pro jasně rozpoznatelné, bezchybné připojení,
  • snadné řezání na délku díky značkám řezu vytištěným na kanálech,
  • flexibilní řešení pro novostavby a rekonstrukce,
  • plně kompatibilní kruhové a ploché potrubí + komponenty soustavy,
  • extrémně flexibilní ventilační kanály.

Image 0

Firemní článek