+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nové automatické stanice na zvyšování tlaku

Nová zařízení pro zvyšování tlaku KSB Delta Macro jsou určena pro velké průtoky. Maximální průtok zařízení je až 960 m3/h a maximální dopravní výška je standardně až 160 metrů. Jednotky připravené k připojení pracují plně automaticky a jsou vybaveny dvěma až šesti vysoce účinnými odstředivými čerpadly Movitec.

Mikroprocesorové řízení (Booster Command Pro+) zapíná a vypíná čerpadla podle potřeby, a to buď prostřednictvím kaskády (verze F), nebo řízení frekvenčními měniči (VC a SVP). LED na řídicí jednotce indikují provozní stav systému. Připojení k externí komunikaci zajišťuje standardní rozhraní Modbus RTU. Kromě dalších volitelných signálních svorek jsou standardně k dispozici dva bezpotenciálové kontakty na svorkách pro předávání výstrah nebo poplachů do nadřízeného dispečinku.

Zařízení lze připojit k aplikaci KSB Delta FlowManager přes rozhraní Bluetooth LE. Zobrazuje aktuální stav čerpadel, tlaky na straně sání a výtlaku a další naprogramované parametry. Aplikace také nabízí možnost přímého ovládání zařízení a měnit nastavení.

Verze SVP je vybavena vysoce účinnými synchronními reluktančními motory IE5 z konstrukční řady Supreme a systémem regulace otáček PumpDrive. Varianty F a VC jsou vybaveny motory IE3. První čerpadlo se zapíná poklesem tlaku v potrubní síti, ke kterému dojde při otevření spotřebiče. Dokud je zařízení na zvyšování tlaku v provozu, mikroprocesorové řízení zapíná a vypíná čerpadla podle potřeby.

Pokud se odběr vody zastaví, všechna čerpadla se po dosažení vypínacího tlaku šetrně vypnou ze sítě jedno po druhém. To zajišťuje, že čerpadla jsou v provozu pouze podle skutečné potřeby. Pokud čerpadlo neběží po dobu 24 hodin, mikroprocesorové řízení s ním zahájí zkušební provoz. Při nedostatku vody na vstupu se zařízení automaticky vypne a zabrání tak škodlivému chodu nasucho.

Výrobce před odesláním veškerá zařízení montuje a testuje v továrně. Tak obdrží všichni provozovatelé jednotku připravenou k připojení. To umožňuje servisnímu personálu rychle a snadno uvést zařízení do provozu. Uzavírací kohouty před a za každým čerpadlem umožňují jeho výměnu, aniž by bylo nutné nejprve vypustit potrubí.

Image 0

Všechny komponenty, které přicházejí do styku s médiem, jsou vyrobeny buď z nerezové oceli nebo z mosazi. Těsnění jsou vyrobena z EPDM schváleného pro pitnou vodu. To zajišťuje odolnost proti korozi a dlouhou životnost. Systémy a nástavce, které přicházejí do styku s médiem, jsou schváleny v souladu s německým federálním úřadem pro životní prostředí (UBA), DVGW, francouzským ACS a britskými předpisy pro pitnou vodu WRAS. Všechny instalované ventily a zpětné armatury mají také německé schválení pro pitnou vodu podle DVGW.

Firemní článek