+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Zehnder ComfoClime – pro dochlazování i dohřev čerstvého vzduchu

Klimatický modul Zehnder ComfoClime díky dochlazování i dohřevu vzduchu zabezpečuje společně s komfortní větrací jednotkou Zehnder ComfoAir Q v rodinném domě trvale čerstvý čistý vzduch s optimalizovanou teplotou. Zároveň přispívá k získání lepší kategorie PENB – průkazu energetické náročnosti budovy.

Ať už jde o moderní individuálně stavěný nebo montovaný rodinný dům, jsou stále žádanější větrací systémy s rekuperací tepla s dodatečnou úpravou vzduchu – jeho dochlazováním či dohřevem, ale i odvlhčováním.

Promyšlená kombinace větrací jednotky Zehnder ComfoAir Q a tepelného čerpadla vzduch/vzduch s invertorovou technologií Zehnder ComfoClime splňuje nejen nejvyšší standardy kvality a energetické účinnosti, ale zajišťuje vysokou úroveň zdravého bydlení a pohodlí v celém domě či bytě.

Image 0Obr. 1 • © Zehnder Group

Temperování vzduchu v každém ročním období

Nový klimatický modul Zehnder ComfoClime zabraňuje přehřívání interiéru v parných letních dnech a automaticky zajišťuje jeho optimální temperování. V zimě navíc dokáže ohřát přiváděný vzduch na konstantní příjemnou teplotu a zajistit tak vysoký komfort po celý rok.

Využívá k tomu 100% čerstvý vzduch, na rozdíl od klimatizačních jednotek, které jsou zpravidla založeny na cirkulaci vzduchu. Díky nepřetržité dodávce čerstvého vzduchu zůstává hladina CO2 na nízké úrovni a vnitřní prostředí je tak zdravé a příjemné.

Zehnder ComfoClime 36 poskytuje regulaci teploty a odvlhčování přiváděného vzduchu v rozsahu 315 m³/h až 600 m³/h při vnějším tlaku 200 Pa, čímž maximalizuje příjemné klima.

Image 1Obr. 2 • Zehnder ComfoClime je klimatický modul pro temperování vzduchu, který v létě pomáhá snižovat riziko přehřívání interiérů a v zimě vnitřní prostory dohřívá.

Vše pro flexibilní montáž

Zehnder ComfoClime umožňuje snadnou a flexibilní instalaci přímo na větrací jednotku Zehnder ComfoAir Q. Vedle toho lze díky čtyřem otočným kolenům o 45 stupňů každé vzduchové hrdlo individuálně natočit a připojit k rozvodům vzduchu. Levé a pravé provedení modulu, nastavitelné dle orientace větrací jednotky, nabízí ještě větší volnost při plánování.

Technické údaje pro Zehnder ComfoClime 36 (v kombinaci s větrací jednotkou ComfoAir Q 450 nebo 600):

  • Montáž: samonosná, na větrací jednotce ComfoAir Q
  • Druh montáže: podlaha, s podstavcem
  • Rozměry samotného modulu: 720 x 840 x 580 mm (Š x V x H).
  • Max. výška s větrací jednotkou ComfoAir Q a podstavcem 1950 mm (bez vzduchových hrdel)
  • Chladicí výkon: do 2,6 kW
  • Topný výkon: do 2,4 kW
  • Vzduchové množství: od 315 do 600 m3/h při externí tlakové ztrátě 200 Pa

Image 2Obr. 3 • Tato inovativní jednotka upravuje vzduch pokročilým způsobem díky nejmodernější invertorové technologii na bázi tepelného čerpadla vzduch-vzduch. S nízkou hlučností i při plném provozním režimu.Zdroj:© Zehnder Group

Zprovoznění a ovládání

Modul Zehnder ComfoClime se dodává připravený k okamžitému zapojení a použití formou Plug & Play. Díky důmyslné konstrukci s důrazem na přístupnost komponent je také dobře servisovatelný a udržovatelný, ovládá se pouze zepředu.

Image 3Obr. 4 • V kombinaci s jednotkou Zehnder ComfoAir Q využívá 100% čerstvý vzduch, bez recirkulace. Obsah CO2 tak zůstává nízký a vnitřní klima je zdravé a komfortní.Zdroj © Zehnder Group
Image 4Obr. 5 • Zehnder ComfoClime je standardně vybaven wifi připojením a lze jej pohodlně ovládat prostřednictvím mobilní aplikace. Výhodou je také rychlý způsob uvedení do provozu Plug and Play.Zdroj © Zehnder Group
Vestavěné wifi připojení zprostředkovává přímé ovládání telefonem nebo tabletem pomocí aplikace Zehnder ComfoControl. Kromě toho lze jednotku integrovat do systému inteligentní domácnosti prostřednictvím KNX či jiných protokolů.

Méně energie a automaticky větší komfort bydlení

Klimatická nadstavba Zehnder ComfoClime pracuje modulačně. Zařízení s invertorovou technologií odebírá pouze tolik energie, kolik je skutečně nutné k dosažení požadované teploty. To se provádí automaticky a plynule nastavováním rychlosti kompresoru. Použité chladivo R32 přivádí tepelnou energii efektivně a ekologicky. Průkopnická technologie nabízí maximální komfort při minimální spotřebě energie.

Význam řízeného větrání s rekuperací tepla roste

Od začátku roku 2022 platí nové energetické požadavky na novostavby a větší rekonstrukce. Instalace systému větrání s rekuperací tepla Zehnder představuje velmi silný prostředek ke splnění nároků zpřísněných předpisů a v době rostoucích cen energií vede k úspoře nákladů. Klimatická jednotka Zehnder ComfoClime společně s Zehnder ComfoAir Q přispívá k zabezpečení vyššího komfortu v rodinném domě a zisku lepší kategorie PENB (průkazu energetické náročnosti budovy).

Profesionální podpora, odborné návrhy systému větrání

Odborníkům nabízíme podporu při plánování systémů větrání – bezplatné návrhy větrání dle norem, stanovení optimálního množství vzduchu, doporučení vhodných zařízení, cenová nabídka, včetně schématu vedení vzduchu a výpisu výrobků. Vyžádejte si odborný návrh

Image 5Obr. 6 • © Zehnder Group


Profil společnosti: Zehnder Group Czech Republic s.r.o. je dceřinou společností švýcarského koncernu Zehnder Group, založeného v roce 1895. Se 17 výrobními závody a více než 3.500 zaměstnanci patří k technologické špičce v oblasti designových koupelnových a bytových radiátorů, komfortních systémů větrání s rekuperací tepla a stropních sálavých systémů pro vytápění a chlazení.
Firemní článek