+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vytápění rekonstruované bývalé sklářské huti Marie

12.05.2023 Firma: GT Energy s.r.o.

Další zajímavý projekt, který vznikl s podporou našeho webu. Vytápění rekonstruované bývalé sklářské huti Marie v Josefově Dole tepelným čerpadlem země/voda a průmyslovým podlahovým vytápěním LOWATEC.

Image 1

Výkon vytápění 140 kW / Dolní Maxov

  • ZEMĚ/VODA s vrty
  • Vytápění
  • Tepelné čerpadlo HELIOTHERM SOLID S

REKONSTRUKCE BÝVALÉ SKLÁŘSKÉ HUTI MARIE 

Image 2

Huť Marie vznikla v roce 1904, kdy firma Karl Riedel nechala v blízkosti kostela v Josefově Dole vybudovat moderní sklárnu pro výrobu tyčového skla.

Huť dnes nabízí univerzální velký sál o ploše cca 600 m2, který okouzluje prostorem otevřeným do původního krovu s výškou hřebene téměř 20 metrů. Sál je koncipován jako multifunkční, aby mohl reagovat na různé potřeby návštěvníků. Běžně tak slouží sportovcům či dětem, zároveň je ale možné jej využít pro kulturní akce i společenské a soukromé aktivity. V dalších částech objektu byl vybudován café bar, dva menší sály pro skupinová cvičení, společenské a pracovní akce, fitcentrum s lezeckou stěnou a wellness se dvěma saunami.

TEPELNÉ ČERPADLO

Celá budova je vytápěna pomocí tepelného čerpadla HELIOTHERM SOLID M, s výkonem 90,7 kW získávajícího energii z 16 vrtů hlubokých 120 m. Zdroj tepla je doplněn záložním plynovým kotlem o výkonu 49,9 kW.

Image 0
 

TOPNÝ A CHLADICÍ SYSTÉM

V hlavních prostorách je využito průmyslové podlahové vytápění LOWATEC, v části budovy pak radiátory a VZT jednotky.

POUŽITÁ TECHNOLOGIE

Tepelné čerpadlo HELIOTHERM SOLID M >

Průmyslové podlahové vytápění LOWATEC >


Firemní článek