+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vytápění a chlazení výjezdové stanice ZZS Boskovice

29.06.2023 Firma: GT Energy s.r.o.

Všechny nové výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje využívají tepelná čerpadla země/voda a fotovoltaické elektrárny.

Image 0

Perfektně se tak pro ně hodilo tepelné čerpadlo ECOFOREST ECOGEO B4 5-22 KW HTR s integrovaným pasivním i aktivním chlazením, rekuperací odpadního tepla z chlazení a plynulým řízením výkonu pro vyšší využití elektřiny z FVE.

Výkon vytápění a chlazení 25 kW / Boskovice

  • Vytápění a chlazení
  • Země/voda s vrty
  • Tepelné čerpadlo ECOFOREST ECOGEO B

Nové výjezdové stanice ZZS Jihomoravského kraje

Všechny nové výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje jsou navržené jako energeticky mimořádně úsporné. Využívají tepelná čerpadla země/voda a fotovoltaické elektrárny. Jednou z nich je i stanice ZZS v Boskovicích.

Image 1

Tepelné čerpadlo

O vytápění a chlazení stanice se stará tepelné čerpadlo ECOFOREST ECOGEO B4 T 5-22 KW HTR EH s výkonem 23 kW, které využívá 4 vrty. Zajišťuje vytápění, přípravu teplé vody, pasivní i aktivní chlazení. Oba systémy pasivního a aktivního chlazení jsou integrované přímo v tepelném čerpadle a zapojení strojovny tak není příliš komplikované i přes množství funkcí, které plní. Regulace zajišťuje, aby se chladilo primárně pasivně jen z vrtů (bez spotřeby elektřiny pro kompresor) a až v případě potřeby většího množství chladu se systém přepnul na aktivní chlazení.

Tepelné čerpadlo využívá elektřinu z fotovoltaické elektrárny s 66 panely o výkonu 450 Wp.

Image 2

Topný a chladící systém

V budově je instalováno podlahové vytápění, otopná tělesa i VZT. V létě se pro chlazení využívá okruh VZT a fancoilů.

Image 3

Použitá technologie

Tepelné čerpadlo ECOFOREST ECOGEO

Projekt a realizace 

Projektant: Ing. Peter Fabian

Realizace: GT Energy s.r.o. / IJO s.r.o. / 2023

Image 4

Firemní článek