+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vitocell 100-VE: Modulární a prostorově úsporné řešení modernizace ve spojení s tepelnými čerpadly Vitocal 150-A

05.04.2024 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 1/2024

Společnost Viessmann vyvinula modulární zásobníky Vitocell, které spolu s tepelnými čerpadly vzduch-voda řady Vitocal 150-A/151-A tvoří ideální kombinaci pro modernizaci otopné soustavy. Nové zásobníky teplé vody a akumulační zásobníky otopné vody Vitocell lze použít samostatně nebo ve vzájemné kombinaci. Jejich jedinečná modulární konstrukce umožňuje maximální využití instalační plochy.

Vitocal 150-A/151-A: ideální pro rekonstrukci

Řada Vitocal 150-A/151-A dosahuje vysoké výstupní teploty až 70 °C při venkovní teplotě do –10 °C. To umožňuje realizovat flexibilní řešení vytápění a chlazení, zejména při rekonstrukci. Je důležité, aby byl systém přesně přizpůsoben příslušné oblasti použití. Právě proto jsme vyvinuli tepelná čerpadla, která jsou se svými vysokými výstupními teplotami a inovativní hydraulikou mimořádně vhodná pro použití ve stávajících budovách.

Každý, kdo se chystá modernizovat starší otopnou soustavu a chce i nadále využívat původní otopná tělesa, potřebuje zdroj tepla, který dokáže dosáhnout vyšší teploty na výstupu, a to právě až 70 °C. Právě k tomuto účelu dodává společnost Viessmann tepelná čerpadla vzduch-voda v monoblokovém provedení Vitocal 150-A a 151-A. Investor se tak vyhne nemalé investici do podlahového vytápění.

Vysoká energetická účinnost, pohodlné ovládání pomocí aplikace, tichý provoz a moderní design dohromady tvoří ve výsledku velmi atraktivní celek.

Image 1Obr. 1 • Zásobník teplé vody Vitocell 100-V typ CVWC, 300, 250 a 200 l, zásobník otopné vody Vitocell 100-E typ MSCA, 75 a 50 l, příklad kombinace Vitocell Modular s 250/75 l (zleva doprava)

Ideální kombinace pro modernizaci

Společnost Viessmann vyvinula modulární zásobníky, které spolu s tepelnými čerpadly Vitocal 150-A tvoří ideální kombinaci pro rekonstrukci. Nové zásobníky teplé vody a akumulační zásobníky otopné vody lze použít samostatně nebo v kombinaci – umístěné na sebe. Jedinečná modulární konstrukce umožňuje co nejlépe využít instalační plochu, které v případě modernizace obvykle nebývá zrovna dostatek.
Díky samostatným modulům zásobníku otopné vody a zásobníku teplé vody, které lze instalovat jeden na druhý nebo použít samostatně, je zajištěna maximální flexibilita. Jednotný design válce vytváří na pohled kompaktní celek.

Samostatné skladování modulů také usnadňuje jejich přepravu. Montážní firmy jistě ocení integrované úchyty, které na místě instalace ulehčí manipulaci se zásobníky.

Zásobníky teplé vody: 3 varianty

Zásobníky teplé vody jsou určeny k instalaci vedle zdroje tepla. Jsou ideální tam, kde k zajištění komfortu teplé vody nepostačuje tepelné čerpadlo s integrovaným zásobníkem, nebo kde jej nelze použít z důvodu obtížné manipulace. V porovnání s běžnými zásobníky na teplou vodu má nový Vitocell 100-V (typ CVWC) velké plochy výměníku tepla, uzpůsobené pro potřeby tepelných čerpadel.

Integrovaná elektricky napájená anoda ve spojení s vrstvou smaltu Ceraprotect zaručuje trvale spolehlivou ochranu proti korozi. Zásobníky teplé vody jsou k dispozici v objemech 200, 250 a 300 litrů.

Akumulační nádoby na otopnou vodu: 2 varianty

Akumulační zásobníky otopné vody Vitocell 100-E (typ MSCA) mají objem 50 a 75 l a díky difuzně odolné tepelné izolaci jsou vhodné pro vytápění i chlazení. Obě zařízení mají stratifikační mechanismus, který vyhovuje speciálním provozním podmínkám tepelných čerpadel. Verze o objemu 75 l může být vybavena i elektrickou spirálou a má dodatečné přípojky pro integraci dalšího zdroje tepla.

Image 0Obr. 2 • Vnitřní jednotka tepelného čerpadla Vitocal 150-A a Vitocell Modular 10 -VE

Kombinace: 6 variant

Kombinace zásobníku teplé vody a akumulačního zásobníku otopné vody jsou k dispozici jako Vitocell Modular. Tyto zásobníky se umisťují jeden na druhý, a proto vyžadují instalační plochu menší než 0,5 m2. Pro snadnou realizaci připojení na straně systému lze vyrovnávací zásobník otopné vody natočit až o 360 stupňů.

Environmentálně šetrné technologie

S novou generací tepelných čerpadel udává společnost Viessmann standardy z hlediska ještě větší spolehlivosti, energetické účinnosti a udržitelnosti. V souladu s naším posláním „Vytváříme životní prostor pro budoucí generace“ přebíráme zodpovědnost za šetření energetických zdrojů. Naším prostředkem jsou inovativní technologie, pomocí kterých lze efektivně využít environmentální teplo k vytápění a chlazení. A to zvláště šetrně ke klimatu díky použití ekologického chladiva R290.

Firemní článek