+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS Premium od STIEBEL ELTRON získalo ocenění značky kvality dTest

25.01.2024 Firma: STIEBEL ELTRON spol. s r. o.

Společnost STIEBEL ELTRON, přední evropský výrobce tepelných čerpadel, větracích systémů a ohřívačů vody, získala prestižní ocenění „značka kvality“ v dTestuKvalita potvrzená nezávislým testováním je v dnešní době pro zájemce o tepelná čerpadla klíčová, obzvlášť když na český trh míří nekvalitní produkty a nezkušené firmy.

Image 0

Společnost STIEBEL ELTRON se může pochlubit prestižním oceněním „značka kvality“ v dTestu. V loňském nezávislém testu tepelných čerpadel spotřebitelské organizace dTest prošlo rukami nezávislých expertů prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium, které získalo celkové hodnocení „velmi dobře“ (83 %). Testováno bylo celkem 13 monoblokových i splitových čerpadel.

„Jsme rádi, že právě naše tepelné čerpadlo je oceněno značkou kvality dTest, a to především v době, kdy zažívají tepelná čerpadla veliký boom. Jen v prvním pololetí roku 2023 bylo do českých domácností instalováno 40 000 tepelných čerpadel S růstem poptávky však roste také počet špatně realizovaných zakázek a nespokojených zákazníků. Zájemci o tepelná čerpadla by tak měli dbát na ověřenou kvalitu výrobků, a před pořízením se pečlivě seznámit s výsledky nezávislých testů dTestu, které spotřebitelům zajistí důvěru v tepelné čerpadlo od dané společnosti,“ vysvětluje a varuje Peter Slavkovský CEO společnosti STIEBEL ELTRON.

Metriky dTestu tepelných čerpadel

  • Účinnost vytápění
  • Účinnost podlahového vytápění
  • Komfort obsluhy
  • Náročnost instalace
  • Hlučnost
  • Vliv na životní prostředí

Image 2

Skutečná a ověřená kvalita

Prémiové tepelné čerpadlo systému vzduch-voda HPA-O 07.1 CS Premium, které získalo značku kvality dTestu má excelentní účinnost i při velmi nízkých venkovních teplotách a dosahuje vysoké výstupní teploty otopné vody 75 °C i při venkovní teplotě -10°C.

„Test tepelných čerpadel společností dTest hodnotil nejen efektivitu vytápění, hlučnost, komfort ovládání a variabilitu a náročnost instalace, ale zaměřil se i na globální ekologičnost, tedy dopad na životní prostředí. Akustický výkon testovaného čerpadla podle normy EN 12102 dosahuje velmi nízké hodnoty 48 dB(A) a to ho řadí mezi nejtišší tepelná čerpadla na trhu. Navíc, díky pracovnímu rozsahu do -25 °C je vhodné pro použití i v horských oblastech,“ komentuje ocenění David Šafránek, vedoucí technického oddělení ve společnosti STIEBEL ELTRON.

Image 1

Tepelné čerpadlo HPA-O Premium, oceněné dTestem, lze volitelně integrovat do domácí sítě a jednoduše ovládat prostřednictvím chytrého telefonu. Je vhodné jak pro novostavby, tak pro zrekonstruované domy, jejichž majitelé chtějí mít záruky kvality a vysoké energetické účinnosti i při zachování stávajících radiátorů Disponuje také přímou podporou chlazení objektů i stávající otopnou soustavou, například radiátory. V kombinaci s vysokou účinností posouvá tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS ekologičnost a technologickou úroveň vaší domácnosti na novou úroveň.


O společnosti Stiebel Eltron:
V České republice působí STIEBEL ELTRON od roku 1991, od roku 2018 je Praha sídlem vedení Clusteru pro střední a východní Evropu, a tedy sídlem části top managementu mezinárodní skupiny STIEBEL ELTRON. Firma je průkopníkem v oblasti obnovitelných zdrojů energií – konkrétně výrobu tepelných čerpadel zahájila společnost už v polovině 70. let minulého století. Evropský úřad pro životní prostředí udělil v roce 2022 společnosti STIEBEL ELTRON nejvyšší hodnocení “Klimatický lídr”, za její využívání obnovitelných energií šetrných ke klimatu. Skupina v současnosti vlastní osm výrobních závodů, 26 prodejních společností a má zastoupení ve více než 120 zemích. Více než 50 % obratu pochází ze zahraničí. Společnost má více než 5 500 zaměstnanců po celém světě.
Firemní článek