+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Řešení způsobu vytápění pro moderní interiéry

10.01.2018 Firma: KORADO, a.s. Časopis: 8/2017

Moderní bydlení si žádá prostor, vzdušnost, světlo. Podlahové konvektory ponechají interiéru celou plochu, a přitom zajistí dokonalou tepelnou pohodu. Díky nim vyniknou francouzská okna či velké prosklené plochy a nic nebude zbytečně zabírat místo. Poslední novinka, podlahový konvektor KORAFLEX FW, je přitom již vybaven ventilátorem pro vytápění i dochlazování. Postará se tak nejen o příjemné ­teplo v zimě, ale v létě zvládne interiér i příjemně ochladit.

Základem konvektoru je otopný výměník umístěný v ocelové nebo nerezové vaně, který je nerezovými pružnými trubkami napojen na pevnou teplovodní soustavu. Dále je zde umístěn ventilátor o nízké elektrické spotřebě, který je chráněn protiprachovými filtry. Horní část podlahového konvektoru chrání odolná pochozí mřížka.

Image 0

Konvekce

Teplo či chlad je v případě konvektorů přenášeno do místnosti prouděním, tj. konvekcí. Dochází tak k cirkulaci, kdy teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se lépe a rovnoměrněji prohřeje. V případě chlazení se do soustavy pouští chladná voda a pomocí ventilátoru se vzduch v místnosti ochlazuje. Pro odvod kondenzátu, který při chlazení vznikne, je konvektor vybaven speciálním odtokem. Vhodný typ a potřebný výkon podlahového konvektoru vždy určí na základě parametrů konkrétních prostor výpočtem specializovaný projektant.

Image 1

Hlavní zdroj vytápění

Podlahový konvektor s ventilátorem pro vytápění a chlazení KORAFLEX FW je určen pro čtyřtrubkové soustavy a lze ho připojit na všechny zdroje s teplovodním rozvodem – na elektrický i plynový kotel i tepelné čerpadlo. Protože dokáže nabídnout vysoký tepelný i chladicí výkon, je předurčen být hlavním zdrojem vytápění, zároveň však dokáže interiér i příjemně ochladit. Komfortní tepelnou pohodu přitom zajistí i v místech s vyššími tepelnými ztrátami, jako jsou francouzská okna či vstup na balkon.

Ventilátor využívá pokrokový systém diskového motoru s permanentními magnety. Díky tomu je velmi tichý a nijak nenaruší domácí atmosféru. Promyšlené technologie ho umožňují zapojit do systému inteligentního řízení budov. Podlahový konvektor s ventilátorem pro vytápění a chlazení KORAFLEX FW je určen do suchého prostředí. K dispozici je v provedení Inox (nerezová vana s nelakovaným výměníkem), Economic (černě lakovaná ocelová vana s nelakovaným výměníkem) a Exclusive (černě lakovaná ocelová vana s černě lakovaným výměníkem).

V poslední době získávají konvektory pro svoji efektivitu a úspornost stále větší oblibu. Jsou vhodným tepelným zdrojem jak pro stávající domácnosti, tak pro stále se rozšiřující moderní nízkoenergetický styl bydlení. Nově společnost KORADO nabízí podlahový konvektor s ventilátorem a optimalizovanou konvekcí, který vyniká výškou pouhých 67 mm, a to včetně ozdobného rámečku.

Více informací na: www.korado.cz

Firemní článek