+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Reflex s novinkami do roku 2016

01.02.2016 Firma: REFLEX CZ, s.r.o. Časopis: 1/2016

V souvislosti s novými požadavky již platné evropské směrnice ErP, která se dotýká mimo jiné akumulačních zásobníků a ohřívačů teplé vody, představuje Reflex na počátku roku 2016 nové řady zásobníkových ohřívačů vody Storatherm Aqua a akumulačních zásobníků Storatherm Heat.

Evoluce zásobníkových ohřívačů TV

Změny doznalo zejména provedení izolace zásobníků. Snížení spotřeby energií u zásobníků znamená použití kvalitnější izolace.

Právě pro splnění nových požadavků vyvinul Reflex novou izolaci rECOflex.

Image 0

Polyuretanová pěna s uzavřenou buňkou vytváří při vypěnění velké množství mikroskopických buněk tak malých, že prostup tepla a vlhkosti je dramaticky snížen. Zásobníky do 500 litrů jsou do této inovativní izolace kompletně zapěněny a tím vykazují velmi malé ztráty energie. Odolnost proti požáru odpovídá podle DIN 4102 třídě B2. U zásobníků větších objemů je použita snímatelná izolace z vysoce kvalitního syntetického rouna „Vlies“, která je opatřena krycí fólií ve volitelném barevném provedení. Všechny zásobníky do objemu 2000 litrů jsou již z výroby předizolovány, což usnadňuje nejen logistiku, ale i montáž na místě instalace. Optimalizace výrobního procesu a mimořádný podíl robotizace společně s vysokou sériovostí výroby umožnily koncové ceny pro český trh snížit i přes zachování již léta zavedené 5leté záruky.

Reflex Remote Control – vzdálený bezpečný přístup k vašemu zařízení Reflex

Novinkou pro rok 2016 je také rozšiřující modul pro vzdálenou komunikaci s řídicími jednotkami Reflex Remote Control. Modul pro montáž do aktuálních řídících jednotek Basic a Touch, jakož i starších řídicích jednotek Servaco, umožňuje on-line komunikaci pomocí internetového připojení LAN anebo alternativně pomocí mobilních GSM sítí všech dostupných operátorů. Monitoring provozních stavů, včasný přenos všech poruchových hlášení, jakož i parametrizace z velínů servisních organizací či provozovatelů více zdrojů tepla, je samozřejmostí a umožňuje předvídat havarijní stavy ještě dříve, než skutečně nastanou. Instalace vzdáleného přístupu u provozovatelů zařízení pro udržování tlaku a odplyňování soustav v rámci servisního balíčku Reflex, jehož součástí je pravidelná roční kontrola, seřízení zařízení a následné prodloužení záruky na 5 i více let, je velmi výhodné řešení snižující nejen náklady na provoz, ale zejména zaručuje spolehlivost a bezpečnost provozu.

Image 1

Reflex Fillsoft ZERO – demineralizace za cenu změkčování

S masovým nástupem kondenzační techniky, která je nyní v EU již prakticky povinností, se mnoho výrobců kotlů uchýlilo k využití hliníkových slitin při výrobě výměníků kotlů. Zejména nástěnné kotle při své kompaktní konstrukci a mnohdy s velmi subtilním dimenzováním kotlových výměníků vykazují zvýšenou citlivost na kvalitu a způsob úpravy otopné vody. Jedinou možností, jak vyhovět mnohdy velmi striktním a často protichůdným provozním požadavkům výrobců, je úprava otopné vody demineralizací. Reflex nově nabízí variantu svého léty osvědčeného zařízení pro změkčování vody Reflex Fillsoft i pro demineralizaci.

Stačí jen vyspecifikovat namísto vyměnitelných patron pro změkčování patrony ZERO s náplní pro demineralizaci. Jednoduché intuitivní zařízení pro hlídání vodivosti Fillquard umožňuje přenos informace obsluze o vyčerpání náplně a požadavku na její obnovu. Zařízení Fillsoft, principem známé většině topenářské veřejnosti, umožňuje velmi levně vyřešit úpravu vody pro kondenzační kaskády kotlů do výkonu cca 200 kW.

Image 2

Všechny výše uvedené produkty budou k vidění na veletrhu Aquatherm 2016. Přijďte se podívat na inteligentní řešení Reflex v duchu Thinking solution.

Firemní článek