+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Radikální změna přinese nový design i úspory

30.09.2019 Firma: KORADO, a.s. Časopis: 5/2019

Snažíte se snížit náklady na vytápění a přitom máte doma stále ty „staré“ litinové radiátory? Pak je ten pravý čas. Jednoduše vyměňte starý za nový. Například za model RADIK KLASIK - R, deskový radiátor, oblíbený v případě rekonstrukcí. Umožňuje nahradit starý radiátor bez nutnosti řezat nebo svařovat trubky. Nové ­těleso bude vypadat nejen efektně, ale umožní snížit i náklady na vytápění.

Kdy je vhodné radiátor vyměnit?

Pokud radiátory používáte desítky let a nyní zjistíte, že je na nich rez nebo nacházíte provlhlá místa na zemi, nastal čas na jejich výměnu. Pokud se závada projeví při jednom radiátoru, je pravděpodobné, že končí životnost všech. Vzhledem k tomu, že realizační práce jsou jednoduché a nezaberou mnoho času, můžete přistoupit k výměně radiátoru v kterémkoliv ročním období.

Image 1

Deskový radiátor pro tradiční vytápění a jednoduchou rekonstrukci

Radiátor je řešením do tradičněji řešených interiérů a pro ty, kteří upřednostňují tzv. sálavé vytápění. Nevzhledný článkový však už dávno nahradil deskový. Dokáže poskytnout vysoký výkon, na rozdíl od svého předchůdce však zabere méně místa, dotváří styl bydlení a také se snadněji udržuje. Moderní tělesa obsahují díky své konstrukci menší množství vody a dokáží tak pružněji reagovat na změny teplot v místnosti. Nedochází tak k jejímu zbytečnému přetápění a ve výsledku ani k plýtvání drahocennou energií. Moderní radiátory mají navíc elegantní design a volitelné barevné provedení, takže esteticky doladí vzhled celé místnosti. V případě rekonstrukce je výhodné použít typ RADIK KLASIK - R, který je ideální náhradou za starý litinový nebo ocelový článkový radiátor s roztečí 500 mm.

Otopná tělesa RADIK KLASIK - R lze koupit v třinácti délkách od 40 do 200 cm a hloubkách od 7 do 15 cm. Připojovací rozteč na otopnou soustavu je 50 cm. Tělesa lze využít pro levé i pravé boční připojení na rozvod otopné soustavy a k dostání jsou ve čtyřech typech, které určují i výkon tohoto tělesa.

Typ 20

Image 2

Typ 21

Image 3

Typ 22

Image 4

Typ 33

Image 5

Nové moderní radiátory lze bez problému kombinovat se všemi zdroji tepla včetně tepelných čerpadel a plynových kondenzačních kotlů. Lze tedy říci, že se hodí do každé budovy, a že řešení energetických úspor prostřednictvím výměny radiátorů je velmi jednoduché.

Přestože trh nabízí mnoho řešení otopných soustav, deskové radiátory zůstávají oblíbenou klasikou a společnost KORADO nabízí kvalitní otopná tělesa v mnoha barevných variacích. Designové úpravy dovolují instalovat radiátor jak do moderních, tak i klasických interiérů.

Image 6

Tyto moderní radiátory mají navíc elegantní design a volitelné barevné provedení, takže esteticky doladí vzhled celé místnosti.


Více informací na stránce výrobce www.korado.cz

Firemní článek