+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Pohodlné odvzdušnění topení

06.06.2018 Firma: Flamco CZ s.r.o.

Vzduch je odvěký nepřítel topení. Kromě snížení přenosu tepla způsobuje také korozi. Oběma nepříjemnostem se dá předejít odvzdušněním. Poradíme vám, jak si tenhle topenářský úkol zjednodušit.

Když topení netopí

Vzduch ve vytápěcím systému na sebe upozorní tím, že je radiátor místy úplně studený, i když kotel jede naplno. Nejčastěji to bývá v horní části radiátoru nebo na jeho konci. Zavzdušněné topení můžete odhalit také podle šplouchavých zvuků, které vydává. Jestli je vaše topení ve formě, zkontrolujte před začátkem každé topné sezony. – Ušetříte si tím nemilé překvapení během chladných dní.

Odvzdušnění včera a dnes

Odvzdušnění topení už nemusí znamenat zdlouhavý maraton s kbelíkem a utěrkou napříč celým domem. Věděli jste, že se běhání od radiátoru k radiátoru můžete úplně vyhnout? V katalogu MEIBES najdete součástku, díky které se topení odvzdušní samo. Automatický ventil vám ušetří spoustu času i nervů po celý rok.

Image 1

Zkroťte vzduch chytrým ventilem

O bezproblémové vytápění se postará automatický odvzdušňovací ventil Flexvent. Osvědčený́ design a vysoká účinnost vás snadno zbaví vzduchových bublin v topení. Stačí ho nainstalovat na místa, kde se vzduch hromadí, a starosti s odvzdušňováním můžete pustit z hlavy. Tenhle mosazný pomocník pracuje na principu plováku. Nahromaděný́ vzduch způsobí jeho pokles a následné otevření odvzdušňovacího ventilu. Po vypuštění vzduchu se plovák opět zdvihne a ventil se uzavře. Nic složitého nečekejte ani od montáže – zvládnete ji za chvilku.

Řešení, se kterým vyzrajete na všechny nástrahy zimy, má MEIBES i pro vaše topení. Řekněte ano modernímu vytápění ještě dnes!

Firemní článek
Související produkty