+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Podlahové konvektory ISAN TERMO pro vytápění a chlazení

13.07.2018 Firma: ISAN Radiátory s.r.o. Časopis: 4/2018

Konvektory od českého výrobce ISAN se už řadu let s úspěchem používají v obytných domech, kancelářích, halách a dalších prostorech, kde je třeba efektivně vytápět, případně odstínit proudy chladného vzduchu. Nové typy podlahových konvektorů pod obecným označením FRC, kde „C“ reprezentuje zkratku pro „COOLING“ umožnují i efektivní chlazení. Konvektory jsou vybaveny energeticky úspornými ventilátory, provozovanými při bezpečném napětí 24 V s plynulým řízením otáček.

Podlahové konvektory TERMO

Podlahové konvektory jsou vhodným doplňkem chladicích zařízení a klimatizací, jejichž účinek nedosahuje až k okenním plochám. Prostory s tepelnými ztrátami v zimním období a velkými tepelnými zisky v letním období jsou díky použití konvektorů efektivně regulovány od země, aniž by narušovaly estetiku místnosti s velkoplošným prosklením. Funkce konvektorů je jednoduchá. Při vytápění se vzduch ohřívá pomocí výměníku a následně se ohřátý mísí s chladným vzduchem stékajícím po okenní ploše. Je tak zajištěna cirkulace vzduchu v místnosti, při které se také odmlžuje okenní plocha. Naopak při potřebě chlazení se vzduch ochlazuje prouděním přes výměník a mísí se s teplým vzduchem stoupajícím kolem okenní plochy. Konvektor tak tvoří ideální doplněk pro klimatizaci, která často nemá dosah až k okenním plochám. Dodáváme, že konvektory je vhodné instalovat výměníkem k oknu, ideální je poloha 100–200 mm od okenní plochy.

Image 1Obr. 1 • Cirkulace vzduchu u okna, podlahový konvektor TERMO FRC

Český výrobce ISAN nabízí podlahové konvektory jak s dvoutrubkovým, tak i se čtyřtrubkovým systémem, pro vytápění a chlazení. Podlahové konvektory pro vytápění a chlazení lze osadit také čerpadlem kondenzátu s výtlakem 10–12 m, které odvede vysráženou kapalinu vznikající při chlazení. Proudění vzduchu zajišťují moderní ventilátory s EC motory a provozním napětím 24 V DC. Řízení umožňuje plynulou regulaci jejich otáček, a tím přesné řízení výkonu podlahového konvektoru. Regulace podlahových konvektorů ISAN probíhá za pomoci samostatného termostatu a instalovaného regulátoru. Systém automaticky přepíná vytápění/chlazení v závislosti na teplotě okolí a teplotě media proudícího výměníkem. Je-li dosaženo požadované teploty místnosti, ventilátory a proudění media výměníkem jsou zastaveny. Systém regulace lze doplnit například i o čidla otevřených oken, která po dobu větrání zastaví provoz konvektoru. V nabídce je i další příslušenství, jako například externí čidla teploty, filtry sání ventilátoru, termostatické ventily a další.

Image 2Obr. 2 • Podlahový konvektor TERMO FRC se čtyřtrubkovým systémem
 

Podlahové konvektory pro vytápění a chlazení TERMO FRC nabízíme celkem v šesti délkách, dle typu s osazeným zdrojem napětí, případně bez zdroje, kdy je řízeno více těles obvykle v jediné místnosti. Výrobce ale nabízí možnost dodat konvektor na míru pro konkrétní projekční řešení. Upraven může být například systém připojení vzduchotechnického potrubí a další parametry konvektoru. Součástí konvektoru je i krycí nášlapná mřížka. Ta je vsazena do nosného obvodového rámu, který tvoří optické rozhraní mezi konvektorem a podlahou. Mřížka může být tvořena lineárními, nebo příčnými lamelami, vybírat lze z několika materiálových i barevných odstínů, na objednávku lze však dodat mřížku v libovolném RAL odstínu, případně v nerez provedení. V nabídce jsou také efektní dřevěné mřížky z dubového a bukového dřeva.

Image 3Obr. 3 • Podlahový konvektor TERMO FRC s nerezovou mřížkou

Firemní článek