+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Panasonic rozšiřuje kapacitu výroby tepelných čerpadel v České republice

Plzeň, Česká republika – Udržitelná produkce evropských tepelných čerpadel vzduch-voda bude v roce 2022 oproti roku 2019 čtyřikrát vyšší.

Image 0

Plzeňská továrna Panasonic v České republice začala tepelná čerpadla vzduch-voda vyrábět před 3 roky. Výroba v české továrně Panasonic roste neustále, částečně i proto, aby uspokojila poptávku po jejich řešeních v oboru tepelných čerpadel vzduch-voda, čerpadlech Aquarea, které se rok od roku zvyšují.

Podle Zprávy o evropském trhu tepelných čerpadel a statistikách, která zahrnuje data z 21 evropských zemí, vzrostly prodeje tepelných čerpadel v Evropě v roce 2020 o 7,4 %, což s 1,62 milionu prodaných jednotek ustavuje, navzdory pandemii, nový prodejní rekord. Od roku 2018, kdy se v plzeňské továrně začala tepelná čerpadla Panasonic vyrábět, se kapacita neustále zvyšuje, aby vyhověla jak současným požadavkům, tak budoucímu zrychlování růstu v Evropě.
V EU přispívají tepelná čerpadla k roční redukci emisí CO2 o 9,16 milionu tun a podle IEA v sektoru stavebnictví a průmyslu mohla ušetřit 1,8 miliardy tun CO2 ročně. Enrique Vilamitjana, výkonný ředitel Panasonic HVAC Europe, říká: „V posledních několika letech byla tepelná čerpadla v Evropě žádaná, ale teď skutečně vidíme, jak tento trend zrychluje. Jde o region, který si je klimatické změny velice dobře vědom a velmi usiluje o renovaci a stavbu environmentálně příznivých domů. Naše výrobky na ohřev a chlazení tedy i nadále umožní zákazníkům i dodavatelům snižovat jejich uhlíkovou stopu. Spolu s naším v Německu sídlícím oddělením výzkumu a vývoje dokážeme navrhovat a vyrábět tepelná čerpadla, která uspokojí rostoucí potřeby našich evropských zákazníků.“

Image 1

Pro další informace o Panasonic Group navštivte:https://holdings.panasonic/global/


O Panasonic Group
Panasonic Group, globální lídr v rozvíjejících se inovativních technologiích a řešeních se širokým záběrem využití v zákaznické elektronice, bydlení, automobilové výrobě, průmyslu, komunikacích a energetických sektorech na celé planetě, přešla 1. dubna 2022 na systém firemního provozu, kdy Panasonic Holdings Corporation slouží jako holdingová společnost, pod jejím deštníkem se nachází osm společností. Panasonic Group, založená roku 1918, je oddána zvyšování blahobytu lidí i společnosti a při svém podnikání vychází ze základních principů, které aplikuje tak, aby generovala novou hodnotu a nabídla dnešnímu světu udržitelná řešení. Za rok ukončený 31. března 2021 oznámila Panasonic Group čisté tržby 54,02 miliardy eur (6698,8 miliardy jenů). Panasonic Group, oddanou blahobytu lidí, spojuje poskytování vynikajících produktů a služeb, které vám pomáhají žít svůj život naplno.

Firemní článek
Související produkty
Panasonic představuje reverzní tepelná čerpadla
detail
Nová řada fan-coil jednotek Panasonic
detail
PANASONIC - Úspora energie, komfort a zdravý vzduch
detail
PANASONIC – Nové provedení venkovních jednotek PACi
detail
PANASONIC představil chlazení postavené na CO2
detail