+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Novinka: Viessmann Invisible – neviditelná kompaktní technologie pro nové koncepty využití prostoru

06.07.2023 Firma: VIESSMANN, spol. s r.o. Časopis: 2/2023

Vzhledem k tomu, že ceny nemovitostí trvale rostou, je každý metr čtvereční obytné plochy navíc o to vzácnější. Na letošním veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem proto společnost Viessmann hrdě představila svoji designovou HVAC novinku – jedná se o energetické a klimatické řešení Viessmann Invisible, které přichází s převratnou možností, jak optimálně využít cenný prostor a navrhnout svůj domov podle vlastního vkusu a představ.

Image 0

Tepelné čerpadlo nejnovější generace o výkonu 8 kW, větrací modul, zásobník teplé vody a kompletní hydraulika včetně veškerého příslušenství. Všechny tyto komponenty dokáže Viessmann Invisible dokonale propojit do jediného kompaktního systému. Právě kompaktnost je hlavní předností celého konceptu. Každý modul má hloubku pouhých 28 cm, oproti standardní instalaci tepelného čerpadla s rekuperací tak Viessmann Invisible dokáže ušetřit třetinu místa.

Pravděpodobně nejkompaktnější technická místnost

Technická místnost o rozloze pouhých 6,2 m2– a přesto s prostorem pro 210 cm dlouhou řadu spotřebičů včetně pračky a sušičky? Ano, i to je možné!

Flexibilní koncept Viessmann Invisible najde své uplatnění zejména u malých půdorysů. Ať už budou moduly skryté ve výklencích nebo uspořádané jako blok v samostatných místnostech, je možné je bez problémů integrovat i do těch nejmenších prostor. Vzhledem k tomu, že pozice větracího modulu a zásobník lze vzájemně měnit, nepředstavuje konstrukce stropu žádný problém. Zařízení jsou zároveň konstruována tak, aby poskytovala velmi tichý chod, díky čemuž nevyžadují speciální technickou místnost a mohou se stát bez obav součástí interiéru.

Neviditelná technologie

Mimořádně diskrétní designové povrchy vnější skříně s širokou možností úprav na míru dokonale zapadnou do každého interiéru. Zatímco řada Basic Line se dodává s povrchy ve standardní perleťově bílé barvě Vitopearlwhite, řada Manufakture Line je k dispozici s přizpůsobitelným designem pláště.

Dřevo, klasické kuchyňské povrchy nebo zrcadla – při výběru vhodného designu povrchu máte maximální svobodu volby a díky stabilním základním podpěrám si můžete být jisti také bezpečnou instalací.

Zařízení je modulární a nabízí tak několik variant uspořádání s ohledem na prostorové možnosti a preference uživatele:
A. Rohové uspořádání – mimořádně flexibilní a prostorově úsporné využití půdorysu umožňuje získat více možností pro nalezení optimálního místa pro větrací modul, který by měl být v ideálním případě instalován na vnější stěně.
B. Uspořádání „vedle sebe“ – vhodné pro dlouhé plochy stěn nebo úzké místnosti, pro výklenky nebo průchody, chcete-li mít komponenty systému skryté za stěnou. Lze je mít samozřejmě také záměrně předsunuté jako designový prvek.

Image 1

C. Blokové uspořádání – přednost této volby se projeví zejména při umístění u volných konců stěn, u volně stojících stěn a v oddělených místnostech. Stejně jako rohové uspořádání je i tato verze vhodná pro optimální využití podlahových ploch a uvolnění prostoru.

S energetickým a klimatickým řešením Viessmann Invisible získáte výhody z jednotné systémové koncepce. Ve svých plánech a návrzích se můžete spolehnout na dokonale sladěné komponenty, které jsou součástí integrovaného sortimentu. Kvalita a efektivita jdou ruku v ruce s nejvyššími standardy designu a flexibility, abyste jako architekti mohli koncepčně vytvářet nové prostory.

Image 2

Firemní článek