+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nová generace automatických ponorných čerpadel DAB.DIVERTRON

29.05.2023 Autor: David Kreuzer Firma: IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 2/2023

Společnost IVAR CS spol. s r.o. je již od svého vzniku distributorem čerpací techniky DAB PUMPS na českém a slovenském trhu. Naším zájmem je především spokojenost zákazníka. Proto od začátku dbáme na zlepšování kvality našich služeb všemi dostupnými prostředky.

Image 0

Vzhledem ke zvyšujícímu se počtu komplexních systémů, které vyžadují neustále modernější technologie, roste také požadavek po lepší kvalitě. V tomto ohledu může výrobce DAB PUMPS reagovat na neustále se zvyšující nároky trhu, a to právě jedinečnou inovací svých produktů.

Divertron je ponorné čerpadlo s integrovanou elektronickou řídicí jednotkou určené pro použití v domovním sektoru. Je ideálním řešením pro zásobování vodou, zavlažování, zahradničení a opětovné využití dešťové vody, protože může být instalováno uvnitř sběrných nádrží, studní i jímek, a to až do maximální hloubky ponoření 12 metrů.

Nasloucháme potřebám uživatelů, techniků i životního prostředí, a tak dokážeme lépe předvídat vývoj našich produktů, vylepšovat jejich charakteristiky, výkon i použitelnost. První generace čerpadel Divertron byla vyvinuta již v roce 2007 a zaznamenala průlom na trhu automatických ponorných čerpadel. Od té doby bylo nainstalováno přes milion kusů těchto čerpadel, a nyní nastal čas tuto laťku znovu pozvednout.

Image 2

Druhá generace překonává svými charakteristikami již tak skvělou generaci první. Zároveň je zde však kladen větší důraz na účinný provoz, což znamená vyšší výkon s nižší spotřebou energie. Nový Divertron tak již v předstihu splňuje požadavky týkající se energetické účinnosti. Zároveň byl Divertron konstruován pro větší odolnost a snazší instalaci, servis i údržbu.

U této nové verze spolupracuje plovákový spínač se zabudovanou elektronikou. Umožňuje tím dvojí ochranu proti suchému chodu a současně zamezuje častému spínání. Je zajištěn bezvadný a hladký provoz s nižším namáháním čerpadla, jehož životnost se tak prodlužuje a snižují se i náklady na servis. Jedná se skutečně o dlouhodobě výhodnou investici.

Nová generace čerpadel Divertron disponuje mnoha vylepšeními, k těm hlavním patří například snadno a rychle přístupný kondenzátor, který je vyjímatelný přímo z vnější strany pláště čerpadla, aniž by bylo nutné provádět komplikovanou demontáž.

Odnímatelná rukojeť usnadňuje přenášení čerpadla a oko slouží k uchycení závěsného lana pro snadné spouštění čerpadla do nádrže či studny.

Díky kombinaci nových vysoce účinných oběžných kol společně s optimalizovanou mechanickou ucpávkou nabízí nový Divertron o 30 % nižší spotřebu energie při dosažení dokonce ještě vyššího výkonu než předchozí model.

Image 1

Nový je také motor čerpadla, který byl přepracován, takže již nyní splňuje požadavky MEI směrnic energetické účinnosti, které vejdou v platnost až v roce 2024, a napomáhá tedy nejen k ochraně životního prostředí, ale zároveň snižuje náklady na energie, a šetří tak i vaše peněženky.

V případě Vašeho zájmu se obraťte na odborné prodejce, velkoobchody nebo na naši obchodně-technickou kancelář.

Firemní článek