+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nekonečné prázdniny? Snad ani ne…

26.01.2021

Jako malí jsme snili o nekonečných prázdninách, teď po nich netouží ani naše děti. Ocitli jsme se v době, která vyžaduje, abychom se jí přizpůsobili. Nepopírali a neodpírali ji… Přizpůsobit se ale neznamená vzdát se své celoživotní práce, vzdát se svého uvažování. Asi tak by se dal popsat nový směr, kterým se vydal pořadatel veletrhů Aquatherm v České a Slovenské republice.

Připravovaný e-veletrh TZBexpo 2021 bude prvním opravdu virtuálním veletrhem v oboru TZB. Společnost MDL Expo tímto krokem nabídla řešení pro své klienty a návštěvníky pro první polovinu roku 2021, kdy zrušila plánovaný veletrh Aquatherm Nitra 2021. Ten se měl konat v náhradním termínu za tradiční únorový termín ve dnech 20.–23. 4. 2021. Ale člověk míní a covid mění… Organizátor nechtěl držet v napětí nejen vystavovatele, ale i všechny spolupracující firmy jako jsou realizační výstavářské firmy, grafici, cateringové služby, hostesové agentury a další, aby krátce před konáním musel z epidemiologických příčin veletrh rušit.

Image 1

Jak jsme si minulý rok uvědomili velmi tvrdě, vztahy a vazby jsou v obchodním vztahu naprosto nenahraditelné. Ale… V dnešní době je třeba vyzkoušet různé způsoby, jak zůstat v kontaktu a být viděni i v době sociální izolace. A to se stalo ústřední myšlenkou celého konceptu e-veletrhu TZBexpo. Využít online prostor do maxima, a přitom zachovat ráz veletrhu co do prezentačních možností, tak do osobního kontaktu. Pořadatel nevyužil již zaběhnutý systém bannerového sdílení informací, ale ve spolupráci s IT odborníkem, firmou Trigama International, vybudoval zcela unikátní platformu. Jedná se tak o první ucelený koncept, který nabízí uživatelům jak ze strany vystavovatelů, tak i návštěvníků možnost informovat a být informován o novinkách v reálném čase, komunikovat v online čase prostřednictvím chatu nebo videohovorů, nabídnout své služby prostřednictvím sítě partnerů, koncentrovat maximum informací na jeden pohled, jednoduše využít této platformy pro lepší orientaci na trhu TZB.

Pořadatel počítá i se čtyřmi dny živých vystoupení streamovaných z bratislavského a pražského studia. Patronaci nad slovenskou částí doprovodného programu převzal prof. Ing. Dušan Petráš, PhD., mentor slovenského oboru TZB. V Čechách se pořadatel spojil s dlouholetým partnerem, odborným portálem tzb-info.cz a vytváří tak kompaktní komunikační platformu v oboru TZB. V rámci celého e-veletrhu se tak můžeme těšit na představení novinek pro rok 2021, návštěvu výrobních podniků, odborná školení i instruktážní videa pro laiky, online shopy pro obchodní partnery i koncové klienty. Součástí budou i soutěže pro návštěvníky.
Pořadatel ale šel dál do opravdu virtuálního prostředí a chtěl návštěvníkům nabídnout možnost vizualizovat si produkty uvnitř budov. Když je nelze osahat osobně, přes mobilní telefon prostřednictvím rozšířené reality je bude možné v poměru 1:1 vizualizovat v reálném plánovaném prostoru jejich budoucího umístění.

Návštěvou virtuálního veletrhu se nezapojí všech pět smyslů jako se to děje při návštěvě reálného veletrhu, ale tento koncept má v kontextu dnešní doby opravdu smysl. Pořadatel vyslal směrem k vystavovatelům jasný signál – nepodléhejme skepsi, buďme stále vidět a buďme připraveni na novou éru. I když… „Myslím, že se všichni velice rádi vrátíme k tradičním veletrhům. Nemluvím tady jako obchodník, ale jako člověk. To, co si odneseme z osobního setkání, ničím nenahradíte. Vztahy napříč osobní i pracovní sférou vybudované právě díky osobním vazbám jsou trvalé. V této souvislosti bych rád poděkoval všem firmám, které nás právě díky osobním vazbám podpořily i v tomto projektu. Už je to klišé, ale opravdu věřím, že společně to zvládneme“, zakončuje Mgr. Michal Drážďanský, organizátor veletrhů Aquatherm Nitra a Praha, a nově e-veletrhu TZBexpo.