+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

MEIBES – Chytré odloučení mikrobublin a nečistot

30.07.2018 Firma: Aalberts hfc CZ s.r.o.

Úspora energie určuje nové trendy topných systémů. Ty musí být natolik výkonné, aby se jejich spotřeba vešla do přísných energetických limitů. Ekologické projektování stojí za řadou produktů z našeho katalogu. Příkladem jsou i magnetické odlučovače nečistot a vzduchu od Flamco.

Hlavně šetřit energii

Splnit přísné podmínky energetických norem a zároveň také přání zákazníků. To je dilema, které společně s partnerskými skupinami řešíme stále častěji. Plánované snižování evropské spotřeby energie inspiruje vývojáře k inovativním řešením. Díky tomuto trendu dochází k dalším úsporám a vylepšení ve vytápěcích a chladicích soustavách. Mezi energeticky úsporné novinky patří i magnetické odlučovače nečistot a vzduchu od Flamco.

Malé nečistoty způsobují velké ztráty

Mikrobubliny a drobné nečistoty. Najdete je ve vytápěcích, chladicích a solárních systémech – zkrátka všude tam, kde je topným médiem voda. V té se totiž nachází rozpuštěné plyny v podobě vzduchu, dusíku a také různé mikročástečky. Všechno, co do systému nepatří, představuje kal, který snižuje jak účinnost přenosu tepla, tak životnost oběhových čerpadel. Odstranit usazeniny a zbavit se mikrobublin můžete s chytrým řešením Flamco. Magnetické odlučovače vám pomohou snížit spotřebu energie minimálně o 8 % s nejmenší tlakovou ztrátou na trhu!

Chytré řešení pomocí magnetů

Magnetické odlučovače nečistot a vzduchu mají oproti konkurenčním celou řadu výhod. Díky snížení rychlosti v komoře odlučovače a funkci dvojitého proudu jsou schopné poradit si s nečistotami již od 4 µm a to o 60 % efektivněji. Nezmagnetizované částice se shromažďují ve spodní odkalovací části. Zmagnetizované kovové částečky se zase přichytí k desce umístěné na vnitřní části odlučovače pomocí 4 neodymových magnetů ukrytých v logu na vnější části. Ty jsou tak silné, že by dokázaly udržet i 3kilogramový kus železa. Kromě pravidelné kontroly a čištění se nemusíte o nic starat. Před pravidelným čištěním stačí sejmout logo s magnety zatažením dolů a kovové částečky klesnou do odkalovací části odkud je snadno odstraníte. Navíc pořizovací cena téhle novinky je jen zlomkem ceny celého zdroje, které chrání před usazeninami.

Magnetické odlučovače nečistot a vzduchu nejen snižují spotřebu energie, ale také zajišťují delší životnost kotle, výměníku a čerpadla. Vyzkoušejte je už v nadcházející topné sezoně!

Firemní článek
Související produkty