+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kotle OPOP jsou skladem bez čekání

06.06.2023 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 2/2023

Maximálně zkrátit dodání nového kotle se podařilo společnosti OPOP už během začátku nového roku. Sortiment kotlů na tuhá paliva je tak dobře dostupný u obchodních partnerů napříč republikou. Platí to pro kotle na pelety, dřevo i uhlí.

Díky aktuálním skladovým zásobám lze nové objednávky na kotle vyřizovat obratem. To je dobrá zpráva pro instalační firmy i koncové zákazníky, kteří se rozhodli otopnou soustavu modernizovat nebo měnit. Ať už za účelem snížení nákladů na vytápění nebo kvůli povinným výměnám kotlů emisní třídy 1 a 2.

Image 0

Nabídka skladových zásob

Jaké modely kotlů OPOP lze objednávat s dodáním do několika dnů? Jde o celý výrobní sortiment, tedy automatické kotle na pelety Biopel mini, kotle na dřevo H4EKO-D i kotle na hnědé uhlí H4EKO-U. „Pokud je potřeba, umíme zjistit, u kterého obchodního partnera je aktuálně na skladě konkrétní typ kotle v požadovaném výkonu. Vyřízení objednávky tedy může proběhnout během několika dnů,“ vysvětluje Ing. Jana Stříteská. Termín instalace a uvedení do provozu pak zůstává v rukou zvolené montážní firmy.

Stálice i novinky na trhu

Kromě oblíbených modelů je v nabídce také dlouho očekávaný typ H4EKO-D MAX. Pod tímto označením najdete zplynovací kotle na dřevo ve výkonovém rozsahu 25 až 55 kW, určené k vytápění rodinných domů či středně velkých objektů.

5 důvodů, proč zvolit zplynovací kotel od OPOP

  • Vysoká účinnost, která neklesá pod 89 %, zajišťuje nízkou spotřebu paliva.
  • Řídicí jednotka spolehlivě ovládá proces spalování i všechny prvky otopné soustavy.
  • Splňuje emisní třídu 5, ekodesign i podmínky dotačních programů (Kotlíkové dotace, Nová zelená úsporám).
  • Po připojení kotle k internetu můžete využívat vzdálený monitoring pomocí aplikace eModul.
  • Široká výkonová řada v rozsahu 16 až 55 kW uspokojí všechny, kdo chtějí topit dřevem v menších i větších domech či objektech.

Prověřená konstrukce

Kotle jsou vyráběné z pětimilimetrového plechu. Spalovací komoru tvoří vyskládané žárobetonové cihly a její životnost prodlužují distanční plechy z žáruvzdorné oceli, které chrání svařenec.

Kotle mají velkou násypnou šachtu, která se v případě H4EKO-D o výkonu 16, 20 a 25 kW plní dřevem shora. Řada kotlů H4EKO-D MAX o výkonech 25, 35, 42, 49 a 55 kW je konstruovaná pro přikládání paliva z čela a umožňuje spalovat polena o délce půl metru. Díky odsávací klapce, která před otevřením dvířek odsaje kouř do komína, nedochází během přikládání k jeho úniku do místnosti.

Technologie pro efektivní provoz

Řídicí jednotka ve spojení s odtahovým ventilátorem automaticky regulují chod kotle. Otáčky ventilátoru lze modulovat, a tak se výkon vždy upraví podle požadované teploty vody v soustavě.

Pokud má majitel zájem, může kotel připojit k Wi-Fi síti a využívat vzdálené ovládání. Pro používání v telefonu nebo na tabletu slouží aplikace eModul.

Kromě toho může kotel reagovat i na změny počasí. Stačí využívat čidlo venkovní teploty. Řídicí jednotka zpracovává údaje z venkovního čidla a automaticky pak přizpůsobuje teplotu otopné vody aktuální potřebě.

Jednoduchá obsluha kotle

Pro správné fungování kotle na dřevo je nezbytná instalace akumulační nádoby, která uchová přebytečné teplo pro využití během následujících hodin. Ve chvíli, kdy je potřeba přiložit novou dávku dřeva, zobrazí kotel signalizaci docházejícího paliva.


Podrobnější informace:
www.opop.cz
tel.: 571 675 240
OPOP s. r. o., Zašovská 750
757 01 Valašské Meziříčí

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy