+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Kotle na tuhá paliva můžou být menší, než byste čekali

26.07.2021 Firma: OPOP s. r. o.

Kotle na tuhá paliva můžou být na dřevo, uhlí a pelety, navíc jsou vysoce účinné a vypouštějí do ovzduší minimum emisí, proto jsou v emisních třídách 4. nebo 5. a splňují povinné podmínky ekodesignu.

Nové typy kotlů na pelety

Česká firma OPOP, která už od roku 1959 vyrábí kotle na tuhá paliva. Nedávno uvedla na trh kotle na pelety, které mají menší rozměry, navzdory tomu jsou ale stejně účinné. Pojďme
si nové typy představit.

Image 1

Kotel na pelety Biopel mini a Biopel mini tower

Kotle na pelety jsou stále oblíbenější, jedna věc je relativně nízká cena a snadná dostupnost paliva. Druhá a neméně důležitá je vysoká automatizace kotle. Kotle na pelety OPOP mají vysokou účinnost kolem 93 %, což znamená, že téměř veškerá energie ukrytá v palivu se mění na teplo v domě. Nové typy kotlů se hodí i do velmi malých kotelen.

Kotel na pelety Biopel mini

Biopel mini má šířku 71 cm a výšku 108,8 cm (při výkonu 15 kW) s násypkou na 150 kg pelet. Do kotle stačí jednou až dvakrát týdně doplnit pelety a vše ostatní
zvládne sám.

Kotel na pelety Biopel mini tower

Biopel mini tower se hodí do velmi úzkých kotelen má šířku pouze 35,2 cm a výšku 108,8 cm (při výkonu 11 nebo 15 kW). Jeho šířka limituje jeho zásobník, proto do tohoto typu je nutné přisypávat pelety každý den.

Oba kotle se snadno ovládají řídicí jednotkou na dotykovém displeji, nebo z mobilu či z počítače. A je možné nasdílet přístup do vaší aplikace servisnímu technikovi, které je schopný kotel upravit na dálku. To výrazně šetří čas i peníze servisních techniků i uživatelů.

Kotel se i snadno čistí díky jednoduchému přístupu k hořáku a výměníku. A je možné dokoupit si kompresorové čištění a odpopelnění, který jeho již tak nízké nároky na údržbu
ještě sníží.

Image 2

Jaké vytápění používáte vy

Technologie jde vpřed a šetří náš čas, peníze i životní prostředí. Kotle na tuhá paliva OPOP jsou moderní a po správném nastavení montážní a servisní firmou je radost je používat.

Firemní článek
Související produkty