+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Inovativní předstěnový systém Viega Prevista nastavuje nové hranice v oblasti montáže a flexibility

15.05.2019 Firma: VIEGA s.r.o.

V posledním desetiletí došlo v oboru stavebnictví k výraznému vývoji pracovních postupů a metod. V oblasti zařizování koupelen pak největší pokrok nastal na poli předstěnové techniky. Viega, jako jeden z předních poskytovatelů těchto systémů, nyní veškeré technické a ekonomické přednosti předstěnové techniky definovala znovu. Ve spolupráci s odbornými řemeslníky vyvinula nový předstěnový systém založený na principu stavebnice, který se díky své jedinečné koncepci sestává jen z několika málo systémových komponent. To ulehčuje skladování i montáž na stavbě. Viega tak se sériemi Prevista Dry, Prevista Dry Plus a Prevista Pure udává nová měřítka v oblasti flexibility – ať už se jedná o klasickou montáž na stěnu, montáž do konstrukcí nebo v kombinaci s kolejnicemi. Inovativní předstěnový systém Viega Prevista je k dispozici od začátku května 2019.

Během tříletého vývojového procesu Viega úzce spolupracovala s odbornými řemeslníky. Ptala se jich na jejich zkušenosti a postřehy z každodenní praxe. Náměty a nápady pak zohledňovala při vývoji a testování nových produktů. Výsledkem je systém, který přesvědčuje jasnou strukturou a redukovaným množstvím komponent – Viega Prevista. Systém staví na modulární strategii platformy: jádrem systému je splachovací nádržka univerzálně použitelná pro všechny druhy výstavby, a to mokrou i suchou cestou.

Hlavní požadavek ze strany řemeslníků byla jednoduchá a rychlá instalace. Výsledkem je téměř absolutní redukce nářadí potřebného k montáži. Na prvcích systému Prevista najdeme řadu „vychytávek“, díky kterým je instalace velmi pohodlnou a rychlou záležitostí. Patří mezi ně např. měřicí stupnice pro snadné nastavení výšky, rychloupínače pro rychlou aretaci, nebo nožní podpěry, které se dají upevnit pouhým zaklapnutím integrované klipsy.

Image 1

Tři systémové série

Pro výstavbu tzv. suchou cestou na stěnu a do konstrukcí jsou určeny prvky Prevista Dry, pro montáž v kombinaci s kolejnicemi Prevista Dry Plus a Prevista Pure je určen pro pevné zazdění do stěny. Ve všech sériích najdeme prvky pro toaletu, umyvadlo, pisoár a bidet. Prvky pro WC a umyvadlo jsou k dostání i v provedení s nastavitelnou výškou. Díky univerzálnosti použití a malému množství potřebných komponent k instalaci je systém nenáročný na skladování, přitom spektrum produktů pokryje veškeré varianty aplikací. Splachovací nádržka je vyrobena z jednoho plastového odlitku foukanou metodou. Lze na ni napojit všechny běžně používané potrubní systémy. Splachované množství se nastavuje odtokovým ventilem, síla proudu škrticím ventilem. Nádržky Prevista jsou tak kombinovatelné s nejrůznějšími WC keramikami na trhu, včetně trendových bezokrajových mís. Výškově nastavitelné prvky Prevista jsou navíc vybaveny hotovým přípojem na komfortní WC se sprchou.

Image 2Obr. 2 • Upevnění na podlahu v detailu: profil prvku se do podlahy rovnou přišroubuje nebo se upevní do profilu kolejnice pouhým zakliknutím integrované klipsy.

Intuitivní instalace

Aby byla montáž příjemnou a rychlou záležitostí, vyvinula Viega společně s produktovými designéry speciální barevný koncept. Všechny díly, které jsou nastavitelné a zároveň montovatelné pouhou rukou, jsou označeny žlutě. Řemeslník tedy pozná na první pohled, kde má takzvaně přiložit ruku k dílu. Těmi místy jsou např. nastavovací díl pro velké a malé splachovací množství na odtokovém ventilu, škrticí ventil nebo upevnění plnicího ventilu.

Image 3Obr. 3 • Splachovací nádržka: všechny díly ve žluté barvě jsou nastavitelné bez použití nářadí.

Image 4

Ovládací desky s originálním designem

Pro uživatele systému si Viega připravila na 50 neotřelých variací ovládání WC a pisoárů. Jejich výjimečný design odpovídá současným trendům, ale zároveň působí nadčasově, takže oproti módním výstřelkům můžou koupelnu zdobit dlouhá desetiletí. Nádech luxusu dodá koupelnám např. řada Visign for More, jejíž desky jsou sériově nebo volitelně vybavené LED osvětlením. Podsvícení ovládací desky nekonkuruje samotnému osvětlení koupelny, slouží spíše jako orientační pomůcka ve tmě a zároveň rozehrává atraktivní hru se světlem. Energeticky úsporné osvětlení se aktivuje při pohybu v blízkosti toalety.

Pro případy, kdy jsou požadavky na hygienu nadstandardně vysoké nebo pro montáž ve veřejné sféře, nabízí Viega bezdotykové spouštění splachování. A pro udržení bezvadné kvality pitné vody jsou desky vybaveny hygienickou funkcí, která podle individuálního naprogramování umí automaticky spustit splachovací proces, pokud dojde k hygienicky nebezpečné pauze v provozu.

fotodokumentace: Viega

tisková informace


O společnosti:

Společnost Viega s vícenež 4 500 zaměstnanci po celém světě patří v současnosti k předním výrobcům sanitární techniky. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v devíti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu. Speciální řešení pro severoamerický trh se vyrábí v závodě McPherson (Kansas/USA), podnik ve Wuxi (Čína) pak zajišťuje stěžejní produkci určenou pro asijský trh. Pro společnost Viega je nejdůležitější především výroba instalační techniky. Kromě potrubních systémů vyrábí také předstěnové a odvodňovací systémy. Sortiment zahrnuje více než 17 000 produktů s rozmanitými možnostmi využití, například v technickém vybavení budov, v infrastruktuře, v průmyslových zařízeních nebo při stavbě lodí. Společnost Viega byla založena roku 1899 v Attendornu v Německu a od 60. let se začala prosazovat na mezinárodním trhu. V současnosti se produkty Viega používají na celém světě. Zboží je na jednotlivých trzích distribuováno převážně prostřednictvím odborných velkoobchodů.

Další informace najdete na viega.cz/Prevista, info@viega.cz, tel.: +420 595 054 933 

Firemní článek