+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

I v roce 2024 OPOP rozšíří svou nabídku - Uvede na trh nové modely kotlů na dřevo i pelety

21.03.2024 Firma: OPOP s. r. o. Časopis: 1/2024

Firma OPOP, výrobce kotlů na pevná paliva, chystá i pro letošní rok novinky v sortimentu. Výroba ve Valašském Meziříčí se rozroste o nové typy kombinovaných kotlů i kotlů na dřevo. Navíc dojde k modernizaci kotlů na pelety, konkrétně řady s vyššími výkony. Přečtěte si, na co se můžete těšit.

V loňském roce představil OPOP svá nová automatická kamna na pelety, která slouží jako ideální doplňkový zdroj vytápění. Novinky následujících měsíců se týkají zplynovacích kotlů na dřevo s ručním přikládáním H4EKO-D a H4EKO-D MAX a peletových kotlů s výkonem nad 100 kW.

Kotle na dřevo OPOP = úspora pořizovacích nákladů

Zplynovací kotle na dřevo H4EKO-D S a H4EKO-D MAX S jsou vybavené elektronickou řídicí jednotkou s jednodušším ovládáním a méně funkcemi – díky tomu budou mít dostupnější pořizovací cenu.

„Nové varianty kotlů na dřevo pod označením H4EKO-D S a H4EKO-D MAX S jsou ideální pro ty, kteří hledají kvalitní kotel s prověřenou konstrukcí a jednoduchým ovládáním. Elektronická řídicí jednotka zajišťuje základní funkce, umí ovládat kotel, čerpadlo ústředního vytápění a akumulační nádobu,“ vysvětluje Ing. Roman Boczek. Modulace výkonu funguje v režimu zapnuto/vypnuto.

Pokud bude zákazník potřebovat řídit více prvků otopné soustavy, může si pořídit modul, který doplní požadované funkce. Kotle řady H4EKO-D S s touto verzí řídicí jednotky budou v prodeji již od února 2024.

Nové peletové kotle Biopel mini s výkony 100 až 200 kW

Vyšší výkony automatických kotlů na pelety se uplatní především ve větších objektech, jako jsou školy, nemocnice nebo hotely a penziony. Inovované peletové kotle 100 až 200kilowattové verze budou vybavené automatickým odpopelněním a kompresorovým čištěním.

Image 0

„Nové kotle mají odlehčený moderní design a budou mít menší rozměry než stávající peletové kotle nad 100 kW, které v současnosti nabízíme,“ dodává Ing. Roman Boczek ze společnosti OPOP. Prodej bude zahájen od března 2024.

Připravujeme: kombinovaný kotel H4EKO-D MAX KOMBI

Možnosti výběru se rozšíří také zájemcům o kombinované spalování pelet a dřeva. Oblíbenou řadu kotlů H4EKO-D MAX na dřevo doplní možnost spalování pelet v automatickém režimu. A to vše v jednom kotli ovládaném jednou elektronickou jednotkou.

Image 1

V kombinovaném kotli lze snadno využívat oba typy paliva a libovolně mezi nimi přecházet. To může přinést nejen úsporu nákladů na vytápění, ale také zvýšit komfort při obsluze vytápění.

„Kotel H4EKO-D MAX má nadstandardně velkou násypnou šachtu na dřevo o objemu až 201 litrů a můžete do něj vkládat polena o délce 53 centimetrů,“ doplňuje Ing. Roman Boczek. Díky tomu se prodlužuje doba hoření a majitelům odpadá nutnost dalšího řezání dřeva. Nabízený výkon těchto kotlů dosahuje až na 55 kW, takže se hodí pro vytápění rodinných domů a středně velkých objektů.

Při spalování pelet se majitelé kombinovaného kotle H4EKO-D MAX nemusí téměř o nic starat. Po naplnění násypky peletami probíhá přikládání samočinně. Automatické udržování nastavené teploty a dodávání pelet na rošt hořáku funguje po dobu několika dnů – v závislosti na objemu zvolené násypky a výkonu kotle.

Zákazník může kombinovat dřevo a pelety podle svých možností, aktuální ceny paliva a jeho dostupnosti na trhu. Tím ušetří celkové náklady na vytápění a při automatickém spalování pelet využívá téměř bezúdržbový provoz.

Podrobnější informace: www.opop.cz

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy