+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

E-READY – nové uzavírací prvky rozvodů sanity

01.08.2022 Autor: Miroslav Kotrouš Firma: IVAR CS spol. s r.o.

Italská společnost TECO byla založena v roce 1987 a u odborné veřejnosti vstoupila do podvědomí jako významný výrobce v sektoru uzavíracích a bezpečnostních armatur pro ovládání, řízení, měření a kontrolu plynu, vzduchu a kapalin. Trvalý proces vývoje a inovace je ovlivněn neustále se zvyšujícími požadavky trhu, a proto je prakticky každým rokem představena novinka, která svými konstrukčními nebo provozními parametry na tyto požadavky reaguje.

Image 0

Poslední novinkou v oblasti uzavíracích prvků jsou kulové uzávěry řady E-READY. Jedním z nich je i modul IVAR.K4CC E-READY určený pro podomítkovou instalaci. Jedná se o uzavírací prvek umožňující snadné a dobře přístupné uzavírání přívodu teplé nebo studené vody s volitelným měřičem její spotřeby a možností dodatečné instalace komunikačních modulů pro dálkové odpočty. Jeho kompaktnost umožňuje instalaci prakticky kdekoli s důrazem na maximální estetiku danou podmítkovou instalací a designovou krycí čelní deskou. Provozní podmínky pro bezproblémovou použitelnost je maximální provozní tlak 10 bar a maximální provozní teplota do +95 °C.

Kulový uzávěr lze ovládat manuálně nebo vzdáleně motoricky rotačním servopohonem IVAR.E 104 v režimu otevřeno / zavřeno s možností integrace do systémů domácí automatizace. Patentovaný systém ovládání koule Top Entry® umožňuje výměnu koule s těsnicími prvky, rychlé a snadné uzavření průtoku, tzv. Soft Turn. Vnitřní konstrukce a malá točivá rotace v úhlu 90° prostřednictvím ovládací hlavy nebo servopohonu IVAR.E 104 umožňuje plný průtok oproti klasickým ventilům, které mají průtok až 4x menší.

Image 1

Důležitým technickým prvkem je princip připojení na rozvod, ten je realizován prostřednictvím patentované flexibilní připojovací technologie FASTEC® Quick splňující všechny požadavky na jednoduchou, rychlou, flexibilní a bezpečnou instalaci či případnou výměnu. Proces spojení trubky s kulovým uzávěrem se provede po nalisování fitinku FASTEC® Quick na trubku příslušného rozměru vysunutím zajišťovacího čepu, zasunutím fitinku FASTEC® Quick do kulového uzávěru a následným zasunutím čepu zpět. Zajišťovací čep splňuje funkci zabezpečovacího prvku a aretuje vzájemné spojení fitinku FASTEC® Quick s kulovým uzávěrem. V závislosti na typu připojovacího fitinku FASTEC® Quick lze připojit potrubí v rozměrech 16, 20, 26 a 32 mm. Od roku 2001 byly vyrobeny a instalovány miliony armatur FASTEC® Quick pro sanitární a otopné systémy, a jsou proto další zárukou spolehlivosti systému. Patentovaný systém FASTEC® Quick umožňuje realizační firmě rychlé, jednoduché, bezpečné a flexibilní připojení potrubního rozvodu na rozdělovač.

Image 2

Podomítkový modul kulového uzávěru IVAR.K4.1 E-READY je jednou z dalších variant kulových uzávěrů řady E-READY, který lze použít pro manuální a motorické uzavírání přívodu vody, ale bez možnosti instalace měřiče tepla. Součástí podomítkových modulů jsou plastové instalační krabice s integrovanou vodováhou, která při instalaci umožňuje jednoduchou a rychlou kontrolu dokonalé rovinnosti. Pro splnění těch nejvyšších estetických požadavků, které ocení nejenom architekti, ale i investoři, lze zvolit a objednat designové krycí desky IVAR.KPLB / D dodávané v povrchově barevném provedení bílá, stříbrná, chromovaná a černá, aby jejich přítomnost v interiéru nepůsobila rušivě.

Kulové uzávěry řady E-READY pro rozvody studené a teplé vody splňují požadavky normy ČSN EN 13828 Armatury budov - Ručně ovládané kulové kohouty ze slitin mědi a z korozivzdorné oceli k rozvodu pitné vody v budovách - Požadavky a zkoušení a DVGW W 570-1. Uvedené výrobky jsou dostupné v síti našich smluvních velkoobchodních partnerů.

Image 3

V případě dalších dotazů Vám je k dispozici obchodně-technické oddělení společnosti IVAR CS nebo technické podklady dostupné na www.ivarcs.cz.

Firemní článek