+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

E-READY – nové podomítkové uzavírací prvky rozvodů sanity

21.06.2023 Autor: Miroslav Kotrouš Firma: IVAR CS spol. s r.o.

Aktuální novinkou v nabídce společnosti IVAR CS v oblasti podomítkových uzavíracích prvků pro sanitární rozvody studené a teplé vody jsou kulové uzávěry řady E-READY.

Image 0

Jedním z nich je i podomítkový kulový uzávěr IVAR.K4CC E-READY s instalovaným měřičem spotřeby, který umožňuje snadné a dobře přístupné uzavírání přívodu studené nebo teplé vody včetně měření její spotřeby. Kulový uzávěr lze ovládat manuálně ruční hlavou nebo vzdáleně motoricky rotačním servopohonem IVAR.E 104 v režimu otevřeno / zavřeno s možností integrace do systémů domácí automatizace. K měřičům spotřeby pak lze dodatečně objednat a instalovat komunikační moduly pro dálkové odpočty. Jeho kompaktnost umožňuje instalaci prakticky kdekoli s důrazem na maximální estetiku interiéru danou podmítkovou instalační skříní a designovou krycí čelní deskou dodávanou ve volitelném barevném provedení.

Image 1

Podomítkový kulový uzávěr IVAR.K4.1 E-READY je jednou z dalších variant kulových uzávěrů řady E-READY, který lze použít pro manuální nebo motorické uzavírání přívodu studené a teplé vody rotačním servopohonem IVAR.E 104, ale již bez možnosti instalace měřiče spotřeby studené, případně teplé vody. Součástí podomítkových modulů jsou plastové instalační krabice s integrovanou vodováhou, která při instalaci umožňuje jednoduchou a rychlou kontrolu dokonalé rovinnosti. Pro splnění těch nejvyšších estetických požadavků, které ocení nejenom architekti, ale i investoři, lze zvolit a objednat designové krycí desky IVAR.KPLB / IVAR.KPLD dodávané v povrchově barevném provedení bílá, stříbrná, chromovaná a černá, aby jejich přítomnost v interiéru nepůsobila rušivě. Všechny varianty podomítkových kulových uzávěrů E-READY lze bezproblémově provozovat do maximálního provozního tlaku 10 bar a do maximální provozní teploty +95 °C.

Image 2

Jedním z dalších technických prvků, který uvedené výrobky staví nad úroveň konkurence, je patentovaný systém ovládání koule Top Entry® umožňující výměnu koule s těsnicími prvky a rychlé a snadné uzavření průtoku tzv. Soft Turn. Kombinace konstrukce technopolymerové koule, speciálně navrženého těsnění a malá točivá rotace v úhlu 90° prostřednictvím ovládací ruční hlavy nebo rotačního servopohonu IVAR.E 104 umožňuje plný průtok oproti klasickým ventilům, které mají průtok až 4x menší. Použitý materiál znemožňuje usazování minerálních inkrustací a tvorbu usazenin, které by mohly mít za následek ucpání systému. Je odolný vůči působení chlóru a 100 % použitelný v kontaktu s pitnou vodou.

Technické provedení kulového uzávěru zaručuje dokonalou ovladatelnost a plynulost uzavírání, což se v průběhu času stává ještě významnější při využití motorizovaného ovládání ventilu rotačním servopohonem IVAR.E 104.

Za zmínku stojí i technický prvek, a tím je princip připojení na sanitární rozvod realizovaný prostřednictvím patentované flexibilní připojovací technologie FASTEC® Quick splňující všechny požadavky na jednoduchou, rychlou, flexibilní a bezpečnou instalaci či případnou výměnu. Proces spojení trubky s kulovým uzávěrem se provede po nalisování fitinku FASTEC® Quick na trubku příslušného rozměru, vysunutím aretačního čepu, zasunutím fitinku FASTEC® Quick do těla podomítkového kulového uzávěru a následným zasunutím aretačního čepu zpět. Aretační čep splňuje funkci zabezpečovacího prvku, aretuje vzájemné spojení fitinku FASTEC® Quick s podomítkovým kulovým uzávěrem a umožňuje rozebíratelnost spojení. V závislosti na typu připojovacího fitinku FASTEC® Quick lze připojit potrubí ALPEX v rozměrech 16, 20, 26 a 32 mm.

Image 3

Od roku 2001 byly vyrobeny a instalovány miliony fitinků FASTEC® Quick pro sanitární a otopné systémy, a jsou proto další zárukou spolehlivosti celého systému. Patentovaný systém FASTEC® Quick umožňuje realizační firmě rychlé, jednoduché, bezpečné a flexibilní připojení potrubního rozvodu na podomítkové kulové uzávěry.

Image 4

Podomítkové kulové uzávěry řady E-READY pro rozvody studené a teplé vody splňují požadavky normy ČSN EN 13828 Armatury budov-Ručně ovládané kulové kohouty ze slitin mědi a z korozivzdorné oceli k rozvodu pitné vody v budovách-Požadavky a zkoušení a DVGW W 570-1.

V případě dalších dotazů Vám je k dispozici obchodně-technické oddělení společnosti IVAR CS. Uvedené výrobky jsou dostupné v síti našich smluvních velkoobchodních partnerů.

 

Firemní článek