+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Čestný doktorát ČVUT byl udělen profesoru Wolfgangu Wahlsterovi

05.03.2020

Dne 21. ledna v Betlémské kapli proběhlo slavnostní zasedání Vědecké rady ČVUT, na kterém udělilo ČVUT v Praze profesoru Wolfgangu Wahlsterovi čestný titul Doctor honoris causa.

Image 1

Wolfgang Wahlster je průkopníkem zcela nových oborů, které se nacházejí na rozhraní počítačových věd, průmyslového inženýrství a Internetu věcí. Zabývá se pamětí sémantických objektů – digitálním dvojčetem, kyberneticko-fyzickou výrobní architekturou a hybridními týmy robotů a dělníků pro průmysl budoucnosti. Svoji revoluční vizi nazval Průmysl 4.0.

Výzkumné výsledky profesora Wahlstera v oblasti Průmyslu 4.0 představují skutečný průlom v konceptu průmyslu budoucnosti. Zcela nové pojetí výroby, založené na umělé inteligenci, položilo základy k synergické spolupráci lidí a robotů v chytrých továrnách budoucnosti. Tyto vize mění způsob uvažování nejen v průmyslu, ale i v dopravě, chytrých městech, distribučních sítích atd., a mohou být považovány za zásadní krok ke změně myšlení, která je zcela nezbytná pro společnost budoucnosti (Společnost 4.0).

Image 2

Rektor ČVUT zároveň udělil Felberovy medaile a Ceny rektora. Felberova medaile II. stupně stříbrná byla udělena prof. Ing. Jiřímu Baštovi, Ph.D., z Ústavu techniky prostředí Fakulty strojní ČVUT za významnou pedagogickou a vědeckou činnost.

Gratulujeme!!

Zdroj: https://www.cvut.cz/