+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Bytové moduly Friwa pro přípravu teplé vody

20.05.2024 Autor: Miroslav Kotrouš Firma: IVAR CS spol. s r.o.

Pokud jde o spolehlivá a vysoce kvalitní řešení efektivního vytápění, chlazení, solární energie a technologie přípravy čerstvé teplé vody, nabízí společnost IVAR CS širokou nabídku produktů německého výrobce PAW. Jednotlivé výrobky jsou vyvíjeny, testovány, vyráběny a skladovány v sídle společnosti v Hamelnu. Díky technickému provedení, provozním parametrům, servisu a podpoře, naleznete prakticky vždy ten správný výrobek odpovídající vašim požadavkům. Jedním z těchto výrobků jsou i bytové moduly PAW.FRIWA zajišťující ohřev teplé vody rychle, čistě a bezpečně až v okamžiku, kdy vznikne požadavek.

Současné moderní systémy vyžadují odpovídající technické, spolehlivé, funkční, ekonomické, ale i estetické řešení přípravy teplé vody. PAW.FRIWA jsou kompaktní a plně předmontované moduly, které tyto požadavky na komfortní a hygienickou přípravu teplé vody splňují ve všech směrech. Přípravu teplé vody zajišťují na principu průtokového ohřevu přes účinný tepelný deskový výměník přenosem tepla mezi akumulační nádobou otopné vody a okruhem teplé vody pro domácnost.

Image 1
 

Čerstvá teplá a hygienicky čistá voda je stále k dispozici v dostatečném množství bez potřeby zásobníku teplé vody. Dochází k ohřevu pouze takového objemu teplé vody, kterého je v daný okamžik potřeba. Ohřátá teplá voda se tedy nevyužívá k akumulaci v zásobnících teplé vody jako v běžných systémech, ale je určena k okamžité spotřebě.

Energie potřebná pro ohřev pitné vody je dodávána z akumulační nádoby otopné vody, kterou lze ohřívat nejrůznějšími systémy. Je zaručena konstantní výstupní teplota v odběrných místech teplé vody i v případě velkých rozdílů v odběru. Moduly obsahují přednastavenou řídicí jednotku (regulátor) s důležitými funkcemi pro ovládání systému s výjimkou modulu PAW.FRIWA MICRO, který je bez regulátoru.

Image 2
 

Výhody bytových modulů PAW.FRIWA

  • vysoké využití energie vzhledem k použití vysoce účinných oběhových čerpadel,
  • bytové moduly s možností volby s cirkulací, nebo bez cirkulace,
  • sofistikované ovládání zajišťující vysoký uživatelský komfort,
  • použitelnost v kombinaci s tepelnými čerpadly,
  • možnost instalovat moduly FRIWA MIDI, FRIWA MAXI a FRIWA MEGA do kaskády.

Přehled nabízených bytových modulů a jejich základní parametry

Modul PAW.FRIWA MICRO je malý zázrak, co se týká výkonu. Jedná se o tepelně řízený bytový modul pro přípravu čerstvé teplé vody pro rodinný dům až se dvěma sprchami v dimenzi DN 15. Při nastavené teplotě teplé vody 45 °C, přívodní teplotě primárního okruhu 60 °C a teplotě studené vody 10 °C (dle SPF LK 1) je maximální objemový průtok do 20 l/min a přenosový výkon 49 kW.

Modul PAW.FRIWA MINI je tepelně řízený bytový modul pro přípravu čerstvé teplé vody pro rodinný dům se třemi a více sprchami, v dimenzi DN 15 a s možností volby s cirkulací, nebo bez cirkulace teplé vody. Při nastavené teplotě teplé vody 45 °C, přívodní teplotě primárního okruhu 60 °C a teplotě studené vody 10 °C (dle SPF LK 1) je maximální objemový průtok do 28 l/min a přenosový výkon 69 kW.

Modul PAW.FRIWA MIDI je tepelně řízený bytový modul pro přípravu čerstvé teplé vody pro bytové domy do 20 bytových jednotek, v dimenzi DN 20 a s možností volby s cirkulací, nebo bez cirkulace teplé vody. Při nastavené teplotě 45 °C, přívodní teplotě primárního okruhu 60 °C a teplotě studené vody 10 °C (dle SPF LK 1) je maximální objemový průtok do 50 l/min a přenosový výkon 121 kW. Navíc je zde možnost instalace do kaskády.

Modul PAW.FRIWA MAXI je tepelně řízený bytový modul pro přípravu čerstvé teplé vody dle provedení pro bytové domy s 15 až 30 bytovými jednotkami, v dimenzi DN 25 a s možností volby s cirkulací, nebo bez cirkulace teplé vody. Při nastavené teplotě teplé vody 45 °C, přívodní teplotě primárního okruhu 60 °C a teplotě studené vody 10 °C (dle SPF LK 1) je maximální objemový průtok do 77 l/min a přenosový výkon 187 kW. I zde je možnost instalace do kaskády.

Modul PAW.FRIWA MEGA je tepelně řízený bytový modul pro přípravu čerstvé teplé vody dle provedení pro bytové domy s 50 bytovými jednotkami, v dimenzi DN 32 a s možností volby s cirkulací, nebo bez cirkulace teplé vody. Při nastavené teplotě 45 °C, přívodní teplotě primárního okruhu 60 °C a teplotě studené vody 10 °C (dle SPF LK 1) je maximální objemový průtok do 123 l/min a přenosový výkon 300 kW. Možnost instalace do kaskády je samozřejmostí.

Image 0

Od ledna 2005 používá společnost PAW výrobní čísla téměř u všech typů výrobků. Tento systém umožňuje jejich zpětnou identifikaci do výroby, jasné přiřazení náhradních dílů a lepší odborné poradenství týkající se technických otázek a servisu.

Moduly PAW.FRIWA jsou navrhovány, konstruovány a vyráběny tak, aby usnadnily projekční návrh a následnou rychlou a bezproblémovou instalaci, vedoucí ke 100% funkčnosti celého systému. V případě zájmu o technické podklady k uvedeným produktům kontaktujte obchodně-technické oddělení dodavatele, společnost IVAR CS spol. s r.o.

Firemní článek