+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Bezpečnostní skupina IVAR.G 501, důležitý instalační prvek v sanitárních systémech

15.08.2023 Autor: Miroslav Kotrouš Firma: IVAR CS spol. s r.o.

Jak je všeobecně známo, ohřevem teplé vody dochází k její roztažnosti, která může mít za následek až 3% zvětšení objemu. S nárůstem objemu dochází v zásobníkovém ohřívači teplé vody i k nežádoucímu nárůstu tlaku, který je nutné eliminovat. Nadměrnému tlaku jsou vystaveny stěny nádoby s antikorozní povrchovou úpravou, u které může dojít vlivem tlakového zatížení ke vzniku mikrotrhlin. Narušení antikorozní vrstvy mikrotrhlinami pak není schopno zabezpečit dokonalou antikorozní ochranu, dochází ke korozi a snížení životnosti zásobníkového ohřívače teplé vody.

Image 0

Pro pokrytí zvětšujícího se objemu a tlaku teplé vody je nutné instalovat nejenom expanzní nádobu odpovídajícího objemu, ale i další bezpečnostní prvky. V nabídce společnosti IVAR CS je moderní, technologicky dokonalá a provozně spolehlivá bezpečnostní skupina IVAR.G 501 pro zásobníkové ohřívače teplé vody. Jedná se o sofistikovanou bezpečnostní skupinu nabízející čtyři provozní funkce. Do jedné armatury je integrovaný pojistný ventil, zpětný ventil a kulový uzávěr.

Provozní funkce IVAR.G 501

✔ Pojistný ventil eliminuje nežádoucí nárůst tlaku

✔ Zpětný ventil zamezuje zpětnému toku do potrubí studené vody a riziku znečištění

✔ Kulový uzávěr umožňuje uzavření přívodu studené vody pro údržbu bez nutnosti vypouštění systému

✔ Možnost ručního vypouštění

Image 1

Pro instalační firmu není rozhodně zanedbatelná variabilita instalačního připojení a kompletace s nabízeným odpadním sifonem typového označení IVAR.AGS 01 s možností připojení na PVC nebo flexibilní potrubí o rozměru 32 mm.

Image 2

V případě doplňujících dotazů Vám je k dispozici obchodně / technické oddělení společnosti IVAR. Uvedené výrobky jsou dostupné v síti našich smluvních obchodních partnerů.

Firemní článek