+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

AQUATHERM 2020 a KORONAVIRUS

02.03.2020

Během uplynulých tří dnů se logicky na nás obrací naši partneři a klienti s žádostí o informace. Proto nám dovolte touto formou vše shrnout a seznámit Vás s fakty, která máme k dispozici.

OD ÚTERÝ 25. 2. JIŽ BĚŽÍ MONTÁŽ VELETRHU!

Nechceme Vás zatěžovat vysvětlováním odborných faktů, rozdílu mezi běžnou chřipkou a současnou hrozbou či rozdílu mezi nákazou v Číně, Iránu a zemích EU. To nenáleží nám, ale je to věcí medií, politiků a odborníků. Rádi bychom Vás informovali o veletrhu, který dnes, pár dní před zahájením rušit nechceme, nemůžeme a hlavně nás k tomu nikdo nenutí, ačkoli jsme oficiální místa žádali o instrukce. Níže si dovolíme uvést pár opatření a kroků, které jsme v souvislosti s aktuální situací podnikli:

  • S omluvným vysvětlením jsme již minulý týden zrušili účast všem klientům z Čínské lidové republiky, Taiwanu a Jižní Koreje.
  • Zajistili jsme rozmístění dezinfekčních nádob pro osobní hygienu po areálu výstaviště.
  • Po obdržení informací o rušení veletrhů v Itálii, Španělsku a Německu a jejich přesunu na první týden v září, tzn. ne úplně „optimální“ termíny, jsme již v pondělí kontaktovali oficiální místa s žádostí o postup se zahájením montáže veletrhu. Byli jsme odkázáni na výsledek po zasedání vlády k tomuto tématu a vyjádření ministra zdravotnictví, a to již pravděpodobně znáte sami a vyjádření Ministra zdravotnictví naleznete níže s odůvodněním, že v ČR ani na Slovensku není žádný potvrzený případ nákazy a jejího ohniska a na jednotlivé případy jsou oficiální místa připraveny. Nám nezbývá nic jiného než v přípravách pokračovat.

Samozřejmě neumíme odhadnout, co nastane v příštích dnech, chápeme nervozitu našich klientů a sami jí nejsme ušetřeni, ale věříme našim oficiálním představitelům a odborníkům, že nás žádné krajní situace nečekají a úpřímně jsme překvapeni, jak málo našich klientů nás kontaktovalo s obavami nebo žádostmi o zrušení účasti a i v této nervózní situaci jsme potěšeni zájmem ze strany návštěvníků a jejich těšení se na Aquatherm Praha – navíc po absenci události evropského významu v Miláně.

Za nás, kteří se na přípravě Aquathermu Praha 2020 podílí uplynulé dva roky můžeme jen zdůraznit, že věříme v úspěšný a bezproblémový průběh a těšíme se na Vás, naše klienty i Vaše návštěvníky.

AKTUALIZACE 2. 3. 2020 11:00

V České republice jsou první tři potvrzené případy nákazy koronavirem.

Bezpečnostní rada státu ve středu 3. 3. ráno rozhodne o případném omezení konání dalších akcí. Na tiskové konferenci to po dnešním zasedání BRS  řekl premiér Andrej Babiš. Dnes už rada rozhodla o tom, že Světový pohár v biatlonu v Novém Městě na Moravě se bude tento týden konat bez diváků. 

Například Francie kvůli šíření nového koronaviru dočasně zakázala veřejná shromáždění s účastí větší než 5000 lidí. Také Švýcarsko v pátek oznámilo zákaz všech akcí s účastí více než 1000 osob. Zákaz tak postihl mimo jiné slavný ženevský autosalon.

 

Zdroj: Aquatherm, ČTK