+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Postavte komín ze dvou krabic

Myslíte, že je to nemožné? Záhy Vás vyvedeme z omylu. Společnost Almeva East Europe s.r.o. pro Vás připravila jednoduchý návod, jak na to. Do svého sortimentu zařadila nový plastový ohebný systém odvodu spalin ALMEVA FLEX. Nyní Vám popíšeme, jak je práce s ním jednoduchá a pohodlná. Ukážeme Vám, že ke stavbě komínu Vám opravdu stačí dvě krabice.

Plastový spalinový systém ALMEVA FLEX

Tento ohebný systém je vhodný pro odvod spalin od kondenzačních a nízkoteplotních kotlů. Využívá se zejména pro uhýbané komíny. Nyní je nabízen ve zcela novém zpracování.

Nový systém ALMEVA FLEX je dostupný v dimenzích od 60 do 125 mm. Na inovovaném flexibilním potrubí se každých 50 cm střídají bajonetové spojovací části. Díky tomu je tento flexibilní systém bezezbytkový.

Image 1

Pro spojování a napojování hadic ALMEVA FLEX slouží dva druhy těsnění. Trojbřité těsnění, které je dodáváno samostatně, používáme pro spojování dvou částí flexibilní hadice. Trojbřité těsnění se používá také pro spojování flexibilní hadice s patním a vložkovacím kolenem, do kterých je vloženo již z výroby. U-těsnění pro napojování flexibilní hadice na ostatní prvky sy­stému (adaptéry, T-kusy atd.) je vždy součástí daného napojovaného prvku.

Flexibilní hadice je černá, UV stabilizovaná, což zajišťuje její vyšší životnost ve srovnání s flexibilními hadicemi z jiných materiálů. Flexibilní hadice však není UV stabilní, a tedy není určena pro ukončení komínu. K tomu účelu nabízíme kompletní komínovou hlavici ALMEVA STARR.

Jednoduchá montáž flexibilního systému

Almeva dodává široký sortiment komínových komponent, které jsou jednoduché k montáži. To je patrné i z následně uvedených pokynů k instalaci ALMEVA FLEX. Prvním krokem je vždy krácení flexibilní hadice. Zde je třeba mít na zřeteli, abychom ji uřízli vždy v polovině bajonetové spojovací části nebo v drážce tak, jak je vidět na obrázcích.

Pro napojení flexibilní hadice na patní nebo vložkovací koleno slouží bajonetová část s trny. Pro pevné zajištění spoje hadice s hrdlem kolena používáme jisticí objímku.

Image 2

Pro napojení flexibilní hadice na adaptéry a T-kusy vy­užíváme vždy převlečnou matici a U-těsnění, které jsou součástí daného prvku. Na uříznutou hadici nejprve nasadíme převlečnou matici a poté na druhý vlnovec U-těsnění. Nakonec sešroubujeme převlečnou matici s adaptérem respektive T-kusem a zajistíme sponou.

Komínový paket FLEX – první krabice

Almeva nabízí nejen kvalitní produkty, ale také služby. Přemýšlíme o svých zákaznících a snažíme se jim poskytnout pohodlné řešení a ušetřit jejich čas.

Image 3

Z tohoto důvodu jsme také připravili nové komínové pakety. Tyto pakety jsou baleny v krabicích. Obsahují komponenty jak k založení, tak k systémovému ukončení komínu a distanční objímky.

Komínový paket FLEX je k dispozici ve čtyřech variantách pro průměr 80 mm. Podle varianty se paket skládá z patního nebo vložkovacího kolena, ve standardním či redukovaném provedení, univerzální distanční objímky (pro 6 m flexibilní hadice) a komínové hlavice. Součástí paketu jsou rovněž adaptér, pojistná spona a pojistná objímka. Tak a máme první krabici, ke které stačí dokoupit už jen flexibilní hadici.

ALMEVA FLEXBOX – krabice druhá

Flexibilní hadici si nyní můžete pohodlně odvinout z našeho nového ALMEVA FLEXBOXu. Máte tak k dispozici v necelém kubickém metru 50 m flexibilní hadice o průměru 80 mm.

Image 4

ALMEVA FLEXBOX je ideální pro montážníky, neboť se bez problémů vejde do každé dodávky. Krabice má rozměry 1020 x 820 x 1034 mm. Flexibilní hadice je tak pěkně uložena na jednom místě a nerozprostírá se v úložném prostoru jako chobotnice.

Image 5

Práci Vám také jistě ulehčí přímo na krabici uvedený obrazový montážní návod i pomocný metr. Neza­pomněli jsme ani na ukazatel nespotřebované délky flexibilní hadice. Červená značka Vás pak upozorní, abyste zvážili další objednávku.

Takže vidíte, jde to. Pro kompletní vložkování komínového tělesa Vám nyní stačí dvě krabice od Almevy.

Firemní článek