+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Neztrácejte svůj drahocenný čas

03.12.2021 Firma: ALMEVA EAST EUROPE a.s. Časopis: 7/2021

Podzim v plném proudu a zákazníci si uvědomili, že mají doma plynový kotel, který sotva přežil minulou topnou sezonu, a do toho ještě zasáhl stavební boom. Jak to vše zvládnout, aniž bychom se museli naklonovat? My vám odpověď dáme. Začněte využívat chytrá řešení, která vám zjednoduší a urychlí vaši práci.

Firma ALMEVA EAST EUROPE a.s. vám představí chytrá řešení, týkající se vložkování komínů

Jedete na výměnu kotle, ale nevíte, jak je komín skutečně vysoký, takže jste výšku komínu odhadli. Komínová vložka, kterou si vezete je krátká a musíte řešit prodloužení, nebo naopak je dlouhá a zbytečně to celou akci prodražuje. Takže volíte způsob, kdy máte v autě metráž flexibilní hadice a „odkrajujete“ přesnou délku komínových vložek. Jenže po prvním odříznutí se vám metráž „rozběhne“ po autě a už se vám tam nic jiného nevejde.

Prvním chytrým řešením je náš ALMEVA FLEXBOX

Jedná se o návin 50 m flexibilní hadice o průměru 80 mm, což by ještě nebylo nic tak převratného, ale tento návin se ukrývá v krabici o rozměru 1020 × 820 × 1034 mm. Flexibilní hadice je tak ideálně uložena na jednom místě a nerozprostírá se v úložném prostoru ve voze. Krabice má na sobě vytištěný montážní n­ávod na zakracování a spojování jednotlivých dílů systému FLEX, takže nemusíte ztrácet čas hledáním na internetu, nebo volat na technické oddělení. Návod máte stále před očima.

Co je platné, když máte FLEX v krabici a musíte jej z krabice stejně vyndat a odvíjet? NEMUSÍTE! FLEXBOX má v širší stěně otvor, podobně jako pračka s čelním plněním, kde si pohodlně FLEX odvinete. Jak si však můžete pamatovat a myslet na to, kolik vám FLEXa v krabici ještě zbývá? Nemusíte si pamatovat téměř nic, jelikož FLEXBOX od ALMEVA ­pamatoval na vás. Na krajích krabice je ukazatel nespotřebované délky, do kterého dopisujete, kolik jste FLEXa odvinuli, takže víte, kolik vám toho ještě ve FLEXBOXU zbývá. Po spotřebování FLEXa z FLEXBOXU jednoduše krabici použijete znovu, jelikož je kvalitní, pevná a je určena pro vložení nového návinu v délce 50 m a používáte ji neustále dokola.

Image 1

Takže vložku již máme vyřešenu. Vložka ale není všechno. Potřebuji k ní další komponenty tak, aby komín nejen správně fungoval, ale aby zároveň vyhovoval normě. A kdo si má pamatovat, co k tomu všechno potřebujete, jaké komponenty komín musí nezbytně obsahovat? Abychom se tímto nemuseli zabývat, sestavili jsme pro vás komínové pakety FLEX. Tyto pakety obsahují patní koleno, středící objímky a komínovou hlavu, která je mimochodem při montážích opomíjena, nicméně pro správnou funkci komínu a trvanlivost FLEXi vložek je nezbytná!

Image 2

Když tedy máme vyřešen materiál, jde se do práce. Vysekat otvor pro patní koleno a vyřezat sopouch stávající hliníkové nebo nerezové vložky a nakonec tento otvor opět zazdít a zapravit. Jak by to bylo krásné, kdyby tato práce odpadla.

Druhým chytrým řešením je naše ALMEVA vložkovací koleno

Vložkovací koleno je ve své podstatě patní koleno, které se sestává ze dvou částí. První část je hrdlo spoje, ohyb a závit. Druhou částí je horizontální kus kolene, na kterou se napojuje kouřovod a závit pro spojení obou částí kolene.

Image 3

A jak provedeme montáž? Díky tomu, že je koleno rozděleno do dvou částí, je jeho půdorysný profil tak malý, že jej lze protáhnout stávající komínovou vložkou DN120–130 mm. Montáž je jednoduchá. Provádí se tak, že se koleno rozšroubuje a do nosného jazýčku se vyvrtá otvor na kotvení. Díl se nasadí na FLEXi hadici, dle montážního návodu zajistí a pouze se prostrčí s FLEXi vložkou stávajícím komínovým průduchem. V místě stávajícího sopouchu se patní koleno zajistí pomocí závitové tyče, prostrčené vyvrtaným otvorem v nosném jazýčku. Následně se našroubuje horizontální část dostatečnou, ale přiměřenou silou a založení komínu je hotové bez bouracích a zdících prací během několika minut.

Oslovila vás naše řešení, kde si zjednodušíte práci a uspoříte váš drahocenný čas? Pokud ano, tak se těšíme na naši budoucí spolupráci.

Firemní článek