+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Pipelife Czech - novinky pro instalace TZB

28.11.2023 Firma: PIPELIFE Czech s.r.o. Časopis: 5/2023

Tichý odpadní systém Master3Plus

Stávající generace tichého odpadního systému MASTER3PLUS je nahrazena inovovanou verzí pod stejným brandem. Jedná se o systém s vylepšenými útlumovými vlastnostmi, v širším sortimentu. A v černé barvě.

Image 0

Inovativní proces se zaměřil na docílení vynikající zvukové izolace při vysoké tuhosti a robustnosti systému. Při konstrukci tvarovek se kladl důraz na optimalizovaný průtok odpadních vod. Rovněž došlo k rozšíření sortimentu systému – např. o oblouky (kolena s větším rádiem) a ventilační odbočky – speciální armatury pro vysokopodlažní budovy.

Výsledky testů provedené nezávislou laboratoří ve Stuttgartu potvrdily, že systém MASTER3PLUS bude jedním z nejtišších odpadních systémů na evropském trhu.

Systém vícevrstvých kompozitních trubek a lisovacích tvarovek Radopress

Tento univerzální systém lze využít pro sanitární rozvody, rozvody k radiátorům a systémům podlahového vytápění. Došlo k podstatnému rozšíření systému o nové řady lisovacích tvarovek včetně přechodů na měď, křížení, dlouhých nástěnných kolen, nástěnných setů a dalších položek. Tvarovky v dimenzi 16 až 32 lze lisovat čelistmi s konturou TH a U, tvarovky v dimenzi 40 až 63 čelistmi TH. Systém má certifikaci DVGW a rovněž hygienický atest pro styk s pitnou vodou vydaný autorizovanou osobou v ČR. Tento dokument nelze nahradit Prohlášením o shodě či překladem atestu z jiné země.

Image 1

Společnost již nyní připravuje novou generaci lisovacích tvarovek, které budou vyrobeny z bezolovnaté mosazi ve smyslu přijaté směrnice EU směrnice týkající se materiálů ve styku s pitnou vodou(platnost od 1. 1. 2026) Tato generace lisovacích tvarovek bude představená na trhu v roce 2025.

Image 2

Flexibilní předizolovaný potrubní systém TERRENDIS

V rámci vylepšení servisu a dostupnosti byly v Otrokovicích naskladněny nejpoužívanější tyto typy potrubí (včetně základních tvarovek). Pro tyto účely bylo v Otrokovicích instalováno průmyslové odvíjecí zařízení.

Tímto společnost bude moci nabídnout pro tyto typy potrubí podstatně kratší dodací lhůtu, která by se měla pohybovat mezi 3–4 dny dodání. V platnosti zůstává, že potrubí lze dopravovat přímo na místo stavby.

Image 3

Firemní článek