+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Osoušeče rukou

30.12.2014 Firma: ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r.o. Časopis: 8/2014

Srovnání běžných teplovzdušných přístrojů s tryskovými osoušeči

V hotelech, sportovních či nákupních centrech a v dalších provozech jsou používány k osušení rukou různé metody. Od látkových nebo papírových ručníků přes jednodušší přístroje až po moderní zařízení poskytující vysoké hygienické standardy. Používání zásobníků na látkové či papírové ručníky je finančně velmi náročné, v některých případech i méně hygienické. Většinou se jedná o řešení náročné na údržbu a obsluhu, s vyššími provozními náklady na úklid, odstranění papírového odpadu. Zvyšuje se prašnost prostředí, riziko požáru a v neposlední řadě též dochází ke značnému plýtvání přírodními zdroji (výroba papíru, chemikálie při praní látkových ručníků). Ve vlhkých, použitých ručnících se množí mikroorganizmy, které se dále šíří do okolního prostředí.

Tyto nevýhody eliminuje použití teplovzdušných nebo tryskových osoušečů rukou. Značně se zvyšuje komfort a hygiena prostředí.

Image 2

Tradiční teplovzdušné osoušeče fungují na principu osušení teplým vzduchem poháněným ventilátorem. Prouděním vzduchu dochází k odpaření vody z rukou. Elektrický příkon těchto zařízení je vysoký, jelikož vyžaduje delší čas potřebný k odpaření vody, většinou se jedná o 40 až 50 sekund. Tyto přístroje jsou často vybaveny časovačem chodu, který je nastaven i na dobu delší, většinou až 60 sekund. Ani za tuto dobu však nedochází k 100% osušení a v průběhu sušení voda odkapává na podlahu, což opětovně klade zvýšené nároky na udržení hygienických standardů. Při sušení je teplý a vlhký vzduch šířen do okolí, čímž dochází ke znečištění prostředí a zvyšuje se tak riziko přenosu patogenních bakterií na uživatele.

Moderní a nejefektivnější způsob osoušení rukou nabízí použití tzv. tryskových osoušečů. Tato zařízení používají pro sušení silný směrový proud vzduchu šířený současně z protilehlých trysek. Odkapávající voda je jímána do sběrné nádržky, čímž je zabráněno znečištění okolních prostor. Osoušeče jsou vybaveny vzduchovým filtrem, který ničí bakterie a čistí tak okolní prostředí od prachu, mikroorganizmů a pachů. Části, které přicházejí do styku s odkapávající tekutinou, mají antibakteriální povrch. Čas potřebný k osušení se pohybuje do 10 sekund. Tryskové osoušeče nemají vestavěn ohřívač vzduchu a z důvodu velmi krátké doby sušení jsou energeticky velmi úsporné. Oproti tradičním teplovzdušným osoušečům dochází k úspoře až 80 % nákladů na energii. Tryskové osoušeče jsou vždy bezdotykové a představují dnes nejvyšší hygienický standard.

Společnost ELEKTRODESIGN ventilátory spol. s r. o. nabízí ve svém sortimentu osoušeč rukou ECOHAND. Jedná se o rychlé, hygienické a energeticky úsporné zařízení. Osoušeč rukou ECOHAND používá výkonný vysokorychlostní proud čistého vzduchu, k osušení dochází již za 10 sekund. Inovativní design zabraňuje vodním kapkám dostat se mimo osoušeč, což zaručuje nejvyšší hygienický standard.

Výhody přístroje:

  • vysoká rychlost osušení – suché ruce během pouhých 10 sekund
  • maximálně hygienický provoz
  • energeticky efektivní
  • šetrný k životnímu prostředí
  • snížení emisí CO2
  • automatický provoz – řízen inteligentním infračerveným senzorem, který automaticky spustí nebo vypne vysoušeč
  • CPU řízený střídavý motor (bezkomutátorový) – uspoří až 90 % energie ve srovnání s tradičním osoušečem a navíc tak pomáhá chránit životní prostředí
  • velký LCD displej s indikací procesu a osušení
  • snadno se čistí a udržuje, snadný přístup k zásobníku na zachytávání vody
  • robustní nárazuvzdorné provedení odolné proti vandalům (IK10)
  • ekonomický a odolný
  • inteligentní, praktický a elegantní design
  • filtrování nasávaného vzduchu

Image 1


Více informací na: www.elektrodesign.cz

Firemní článek