+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nový inspirativní showroom koupelen Geberit v Praze

01.07.2016 Firma: GEBERIT spol. s r.o Časopis: 4/2016

Nový showroom koupelen Geberit v Praze 9 je vynikajícím zdrojem nápadů pro rozmanité koupelny.

Ve 12 funkčních a oku lahodících koupelnách je předvedeno 172 produktů, a to umyvadel, umývátek, klozetů, bidetů, van, vysokých skříněk, skřínek pod umyvadla, zrcadel s osvětlením, ovládacích tlačítek splachování, pisoárů, sprchových žlabů, odtoků, zástěn, koutů a vaniček, poliček, sanitárních a instalačních modulů, komfortních prvků, celkem 17 koupelnových sérií, tedy prakticky vše, co představují značky KOLO, ­KERAMAG, KERAMAG DESIGN a Geberit.

„Prezentační prostory představují optimální nabídku Skupiny Geberit na poli koupelnového designu. Po akvizici značek KOLO, KERAMAG, KERAMAG DESIGN je naše společnost plně kompetentní vytvořit koupelnu podle individuálních představ investorů, ať už se jedná o privátní koupelny, veřejné prostory či hotely,“ zdůrazňuje Vladimír Sedlačko, Managing Director ­Geberit v ČR a SR.

Image 0Obr. 1 • Šperky v podobě keramických předmětů na sametově tmavém pozadí, luxusní řady KERAMAG DESIGN, Xeno2 a Silk, v kombinaci s volně stojící vanou Mattis

Vzdušný a čistý rámec

Prostory přímo navazují na současné prezentační a školicí centrum společnosti Geberit, které již čtyři roky úspěšně slouží klientům. „Obdobně jsme i v novém prostoru při našem navrhování vsadili na jednoduchost a čistotu, na kontrast barev a tvarů. Naším architektonickým konceptem bylo vytvoření vzdušného a přehledného rámce pro prezentaci značek, jejichž produkty celému prostoru dominují,“ řekl Aleš Papp z architektonického ateliéru CUBOID ARCHITEKTI, který vytvořil interiér showroomu.

Rozmístění zařizovacích předmětů zde zdůrazňuje krásu tvarů a ušlechtilost materiálů. Obdobně, jako se pro vystavení šperků používá tmavý samet, bylo pro vyniknutí šperků – keramických předmětů – použito matné tmavé pozadí a výrazné bodové osvětlení.

Pečlivé umístění na první pohled strohé kolekce ­Xeno2 vytváří pocit luxusu. Prostorné dvojumyvadlo z technicky vyspělého materiálu Varicor zaujme jakoby vodou samotnou vymletým mycím prostorem a sestava skříněk i odkládacích prostor příjemně ladí s hranatým designem bidetu a klozetu.

Hrou geometrických tvarů zaujme série Preciosa II. Kruhové a čtvercové linie úchytů, zrcadla a keramických předmětů se spojují v harmonický celek a propůjčují koupelně svěží dynamiku.

Zapuštěné i samostatně stojící vany přímo pobízejí k relaxační koupeli. Několik volně ložených umyvadel zase podněcuje představivost při vytváření moderní koupelny.

Série Silk je dárkem pro každou dámu. Vysoce kvalitní komfortní prvky v podobě odkládacích prostor, kosmetického modulu s pohodlným sezením a zrcadla s efektním osvětlením jistě ocení.

Image 1Obr. 2 • Střední část showroomu tvoří atraktivní prezentace prémiových sérií, vizuálně na první pohled upoutá osvětlení zrcadel z kolekce KERAMAG DESIGN myDay

Umyvadla, keramika a příjemně oblé skříňky série ­myDay se pyšní organickým designem a nadčasovou barevností. Jemná a naturální estetika propůjčuje koupelně elegantní vzhled.

Variabilní řešení pro každý typ koupelny

Sortiment výrobků je prezentován také v samostatných celcích – koupelnách. Zvolené barvy koupelen výstavní prostor oživují a ukazují návštěvníkům možnosti kombinací výrobků s různými povrchovými úpravami podlah a stěn.

První koupelna v pořadí, zelená, ukazuje kompletní řešení pro bezbariérové koupelny a toalety. Zde je přirozeně kladen důraz na účelnost zařízení. Výrobky KOLO Nova Pro Bez Bariér a řešení Geberit nabízí nadstandartní komfort a kvalitní design.

Image 2Obr. 3 • Bez bariér ve využití, i v designu, taková je komfortní koupelna pro handicapované se sérií KOLO Nova Pro Bez Bariér a s oddáleným ovládáním splachování Geberit Sigma70 v nerezu

Žlutá koupelna je příkladem rekonstrukce jádra v bytovém domě. Řada KOLO Traffic zde rezonuje s optimistickou sytou žlutou barvou. Platinově šedé skříňky se zároveň skvěle vyjímají na bílé stěně.

Hygiena a pohodlí ve veřejných prostorách

Možná řešení pro hotely a veřejné prostory ukazuje modrá koupelna. Výrobky KOLO Nova Pro podtrhuje modrá a šedá skleněná mozaika. V těchto prostorech je kladen největší důraz na hygienu a pohodlí uživatele. Proto je ovládání toalety, pisoáru a baterií řešeno bezdotykově, pomocí výrobků Geberit.

Image 3Obr. 4 • Optimistická žlutá vévodí vydařenému příkladu rekonstrukce bytového jádra s řadou výrobků KOLO Traffic

Image 4Obr. 5 • Útulná a prostorná zároveň, koupelna z řady KERAMAG iCon s volně stojící vanou MODO, dřevěným dekorem světlý dub a vkusně zalícovaným tlačítkem Geberit Omega60

Jemné tvary řady KERAMAG iCon jsou prezentovány v rozměrnější koupelně s volně stojící vanou. Zde je použita romantizující dlažba a pocit útulnosti dotváří dřevěné skříňky pod umyvadlo na světle šedém lesklém obkladu.

Image 5Obr. 6 • Tlumené odstíny hnědé působí uklidňujícím dojmem, příjemný pocit dotváří výrobky KOLO Life!, které připomínají bílé oblázky; zástěna do niky Geo6 poskytuje nejvyšší míru intimity

Image 6Obr. 7 • Překvapivě prostorná toaleta v řadě KERAMAG Icon xs a technologie Rimfree u WC bez splachovacího kruhu a černého tlačítka Geberit Sigma20

Výrobky KOLO Life! svými oblými tvary připomínají bílé oblázky na pláži. Sprchový kout v nice v kombinaci s prizmatickým sklem zástěny poskytuje největší možnou míru intimity.

Samostatná toaleta s umývátkem překvapí pocitem prostornosti navzdory tomu, že půdorysné rozměry jsou minimální. Řada KERAMAG iCon xs je svými rozměry navržena přesně pro tyto dispozice. Černá a purpurová stěna opticky zvětšuje prostor.

Že je možné použít dřevěnou podlahu i v „domácích lázních“, ukazuje tyrkysová koupelna, která předkládá řešení pro rekonstrukce. Prostoru dominuje walk-in zástěna s minimalistickým stěnovým odtokem Geberit a stěna obložená lakovaným tyrkysovým sklem. WC mísa a bidet řady KERAMAG Renova Plan Nr.1 jsou prezentovány v kombinaci s designovým sanitárním modulem Geberit Monolith, kterým je možné nahradit běžné nadomítkové nádržky.

Image 7Obr. 8 • Řešení pro rekonstrukce ukazuje tyrkysová koupelna v sérii KERAMAG Renova Plan Nr.1, doplněna o minimalistický odtok Geberit a sanitární moduly Geberit Monolith

Image 8Obr. 9 • Praktické řešení pro veřejné prostory s kombinací šedé a modré mozaiky poskytují zápustná umyvadla, WC a pisoár KOLO Nova Pro; ovládání baterií, toalety i pisoáru je v rámci vysokého standardu hygieny řešeno bezdotykově pomocí výrobků Geberit

Image 9

firemní

Firemní článek