+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Novinky v sortimentu plastových systémů odkouření ALMEVA

Výrobce spalinových systémů ALMEVA přichází na trh s novými komínovými komponenty a dalšími vychytávkami. Po více než dvaceti pěti letech neustálého vývoje se firma rozhodla pro zásadní změnu v barvě svých plastových systémů odkouření. Od začátku července 2020 totiž přechází na kompletně černý sortiment jednovrstvých pevných i ohebných plastových systémů. Již samozřejmostí je u Almevy také rozšíření sortimentu. Do plastového systému odkouření nyní opět zařadila několik nových komponentů. Podívejme se společně na výhody, které tyto změny s sebou přináší.

ALMEVA in black

Použitím nového plastového komínového systému ALMEVA STARR má zákazník zajištěnu UV stabilitu celého systému. Právě díky UV stabilitě je životnost materiálu delší. V černém provedení jsou dostupné všechny komponenty plastového spalinového systému ALMEVA STARR pro průměry 60 až 315 mm. Nicméně v průměru 80 mm jsme nejen zachovali, ale dokonce rozšířili sortiment prvků systému ALMEVA STARR v bílé barvě. Důvod je zřejmý, snažíme se vyhovět přetrvávajícím zvyklostem na odvod spalin od kondenzačních kotlů.

V případě práce s novou černou flexibilní hadicí ­ALMEVA FLEX jistě zákazník nejvíce ocení, že je tzv. bezezbytková. To je možné díky tomu, že se každých 50 cm na hadici střídají bajonetové spojovací části. Pro oba systémy je pak další výhodou jejich barevná stálost.

Image 1

Zcela nový flexibilní systém odkouření

Největší změnou je v sortimentu společnosti nepochybně plastový ohebný systém ALMEVA FLEX, který je pro dimenze 60 až 125 mm ve zcela novém zpracování. Jak již bylo zmíněno, hadice je bezezbytková, protože se na ní každých 50 cm střídají bajonetové spojovací části. Flexibilní hadici můžeme uříznout i na požadovanou délku. Zákazník však jistě rád využije balení po 15, 30 a 50 metrech, které mu ušetří čas i peníze. Oproti dřívější šedé je nyní nová flexibilní hadice černá. Ovšem pozor, není UV stabilní, ale je UV stabilizovaná. To znamená, že materiál má vyšší životnost. Nicméně v žádném případě nesmí být flexibilní hadice vystavena dlouhodobě slunci nebo vyvěšena do komína bez použití systémového ukončení. Komponenty, které přibyly oproti původnímu flexibilnímu systému, jsou součástí nových paketů ALMEVA FLEX.

Nové typy patních kolen ALMEVA

V systému ALMEVA STARR nově představujeme patní koleno s podpěrou. Podpěra jako nový typ kotvení se řadí do sortimentu vedle již známých patních kolen s konzolou respektive s navařeným jazýčkem u kolen pro vložkování. Podpěra patního kolena je tvořena navařeným nátrubkem. Ten je umístěn svisle dolů ve spodní části kolena a je kompatibilní se systémem ­ALMEVA STARR. To znamená, že zakotvení kolene se zajistí osazením běžné jednovrstvé trubky s hrdlem do paty stávajícího komínu či šachty určené k vložkování. Tento typ kotvení je zaveden pro běžné patní koleno STARR 87°, koleno STARR 87° pro vložkování, koleno STARR 87° pro vložkování redukované (60/80), koleno FLEX 87° pro vložkování a koleno FLEX 87° pro vložkování redukované (60/80). Nespornou výhodou této podpěry je, že se komín dokonale zakotví, a to bez vrtání konzol do stěn.

Image 2

Vše potřebné v jedné krabici (doporučujeme)

Již známé pakety ALMEVA STARR a ALMEVA FLEX byly upraveny a nově doplněny o komponenty tak, aby byly pro zákazníka jednoduchým a spolehlivým komplexním prvkem v jeho každodenní výbavě při realizaci spalinových cest. Naučte se tedy pracovat s cenově výhodnými pakety, které jsou nově baleny do úsporných krabic. Obsahem každého setu je vždy založení komínu, tzn. patní koleno, univerzální distanční objímky pro 6 m komínové vložky a také systémové ukončení. Jednoduše řečeno, pokud máte paket pro průměr 60 mm nebo 80 mm, doobjednáte si v daném průměru jen dostatečné množství běžných trubek nebo v případě uhýbaných komínů dostatek ohebné flexibilní hadice pro vložkování.

Redukce pro vnitřní vzducho-spalinové systémy (exkluzivně)

Jako první na trhu přicházíme s koncentrickými excentrickými redukcemi pro všechny dimenze. Při realizaci spalinových cest v aplikacích nezávislých na vzduchu v místnosti tak může nyní zákazník výrazně šetřit náklady. Tyto koncentrické excentrické redukce totiž umožňují zákazníkovi redukovat spalinovou cestu v horizontální poloze.

Image 3

Společné komíny jednoduše

Do produktového sortimentu jsme nově zařadili prvek Trubkový díl s 87° odbočkou pro vložkování. Využili jsme znalostí z výroby patního kolene pro vložkování. Díky závitové přírubě opatřené vnějším šroubením dokážeme pomocí převlečné matice připojit díl k odbočce o menším průměru (60, 80 mm). Tím se zmenšuje půdorysný rozměr trubkového dílu. To je při montáži v těsných prostorách obrovská výhoda. Trubkový díl s 87° odbočkou je pouze o cca 20 mm širší než rozměr vnějšího hrdla. Tento prvek nalezne využití nejčastěji při vložkování společných komínů především u bytových domů, kde dochází k výměně „turbokotlů“ za kotle kondenzační, nebo při celkové decentralizaci otopných systémů. Prvek je primárně určen pro vložkování komínů bez zbytečného bourání.

Image 4

Kompletní řešení koncentrických kaskád

Rozšířili jsme koncentrický systém CAS pro spotřebiče zapojené v kaskádě. Jakožto koncový prvek kaskády je nyní ve všech dimenzích dostupný revizní T-kus se změnou směru redukovaný s odbočkami ke kotli DN 80/125 mm a 110/160 mm. Díky vylepšené technologii ve výrobě se také podařilo do tohoto kusu zakomponovat zpětnou klapku DN80 pro odbočku ke kotli 80/125 mm respektive klapku DN 125 pro odbočku ke kotli 125/180 mm. Obdobně jsme uvedené technické prvky promítli do koncentrického trubkového dílu s 87° odbočkou (metrový díl pro připojení dalšího kotle). Nově je tento díl k dispozici s odbočkou ke kotli 110/160 mm a při využití zpětné klapky DN 125 s odbočkou 125/180 mm.

Neutralizační box

Pro neutralizaci kondenzátu zařazujeme do našeho sortimentu velmi žádaný kompaktní neutralizační box do výkonu 120 kW. Box funguje na principu beztlakého průtočného filtru, který neutralizuje kyselý kondenzát z kondenzačních kotlů. S výkonem kotle je spojena maximální velikost průtoku kondenzátu boxem. Vychází se z hodnoty 0,11 litru kondenzátu na 1 kW za hodinu. Filtr je tvořen drceným dolomitickým vápencem ve formě štěrku. Vápenec se při průtoku kyselého kondenzátu rozpouští a kondenzát neutralizuje. Cílem neutralizačního boxu je zvýšit index pH nad hodnotu 6.

Image 5

Nový konfigurátor spalinových cest – ALMECON

Společnost Almeva má novinek celou řadu. Nejenom v produktovém sortimentu plastových systémů odkouření, ale také v oblasti technického poradenství a zákaznických služeb. Nyní je například zákazníkům k dispozici rychlý konfigurátor spalinových cest ALMECON pro zděné a nově také pro nerezové komínové systémy. Uložte si ALMECON jako aplikaci ve svém chytrém telefonu a mějte aktuální ceny nebo celou cenovou nabídku vždy při ruce.

Firemní článek