+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Nové provedení ventilů Lufberg ZV-S

26.11.2020 Firma: LUFBERG s.r.o. Časopis: 7/2020

Zónové ventily ZV-S jsou určeny k uzavírání nebo přepínání průtoku v potrubí hydraulických rozvodů. Zejména se tyto ventily využívají v otopných soustavách ale také v chladících okruzích, solárních ohřívačích, technologických zařízeních nebo systémech řízeného zavlažování.

Změny, oproti předchozímu provedení, které si lze snadno na první pohled všimnout, je přepracovaná skříň servopohonu a mechanizmus upevnění k ventilu. Na skříni lze také nově naskenovat QR kód a získat přístup k elektronickému návodu. Změny, které nelze vidět jsou provedeny v převodovce. U převodovky lze nově garantovat životnost 100 000 pracovních cyklů.

Výrobek je dodáván jako celek, který je tvořen servopohonem s ventilem. Ventil je dvoucestný nebo třícestný. Servopohon lze snadno, bez použití nářadí, z ventilu sejmout. To je výhodné zejména před dokončením stavby, kdy se eliminuje riziko poškození, znečištění nebo odcizení vlastního servopohonu.

Image 1

Napájení servopohonu je 230 V a převodovka servopohonu je vybavena pružinou pro bezpečné uzavření ventilu v případě výpadku elektrického proudu.

Ventil využívá ověřenou „pádlovou“ konstrukci uzavíracího mechanizmu. Konstrukce je dostatečně těsná při zachování malého krouticího momentu nutného k přestavení ventilu. Díky tomu je možné používat méně dimenzovanou převodovku a méně výkonný motor. Výsledkem je, že tento komplexní výrobek může nabídnout také velmi přijatelnou cenu.

Firemní článek