+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Univerzální upínací adaptér servopohonů Lufberg

25.04.2019 Firma: LUFBERG s.r.o. Časopis: 2/2019

Součástí procesu trvalého zlepšování výrobků a služeb je sběr informací od koncových uživatelů a techniků, kteří naše servopohony denně používají a instalují, analýza technických dotazů a detailní analýza oprávněných i neoprávněných reklamací včetně jejich příčin.

Cílem tohoto sběru dat a jejich analýzy je především přenesení zkušeností z praxe do konstrukce výrobku. Data jsou ale mimo to sdílena celosvětově mezi techniky společnosti Lufberg, kteří pak mohou na základě zkušenosti kolegů daleko rychleji řešit případné problémy a nabídnou již ověřená řešení.

Image 1

Často se opakující technické dotazy:

Jakým způsobem mám vystředit upnutou hřídel klapky v servopohonu, aby nebyla mimo osu otáčení adaptéru servopohonu a nedošlo při otáčení k vzájemnému vzpříčení?

Adaptéry servopohonů Lufberg jsou řešeny tak, aby v nich mohly být upnuty kruhové i čtvercové hřídele, a to v poměrně širokém rozsahu průměrů. Díky této konstrukci skutečně dochází k nesouosému (excentrickému) upnutí osy hřídele v adaptéru servopohonu.

Výše uvedenému je přizpůsobeno upnutí servopohonu k základně (k rámu klapky). Nejedná se o pevné upnutí ale kyvně-kluzné zajištění pohonu proti protáčení. Jediné pevné spojení je mezi adaptérem servopohonu a hřídelí. Každý servopohon je opatřen na protilehlé straně od adaptéru drážkou, do které se umístí konzola s čepem a ta se pevně přichytí k základně. Čep zajistí servopohon proti otáčení, ale umožní jeho naklánění i posuv způsobený excentrickým upnutím hřídele klapky.

Tento způsob upnutí je univerzální a umožňuje upnutí různých rozměrů a typů hřídelů bez dalšího příslušenství. Zároveň se nezmenšuje rozsah otáčení nebo přesnost nastavení úhlu natočení.

Image 2

Na některých typech servopohonů je možné nalézt kruhové otvory, ale ty nejsou určeny pro běžné upevnění servopohonu, ale jsou to otvory konstrukční v drtivé většině případů nevhodné pro upnutí servopohonu k základně.


S případnými dotazy je možné se obrátit na technickou pomoc společnosti Lufberg. Poskytování kvalitní technické podpory je jedním z hlavních cílů společnosti Lufberg.
Kontakt: LUFBERG s.r.o., Pernerova 780, 56501 Choceň, Tel: +420 465 382 949, Email: info@lufberg.eu, www.lufberg.eu

Firemní článek