+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

MEIBES představuje novinku KOMBIMIX

01.06.2016 Firma: Flamco CZ s.r.o. Časopis: 3/2016

Kompaktní, univerzální, energeticky vysoce účinná a sofistikovaná, to je čerpadlová sestava KOMBIMIX od firmy MEIBES. Sestava integrující dva otopné okruhy do jednoho celku s minimálními nároky na prostor a zajímavě řešeným designem.

Image 0

KOMBIMIX nabízí kompaktní řešení

Zatímco dříve byly jednotlivé skupiny kompletně odděleny, nyní jsou dvě čerpadlové sestavy kompaktně spojeny do jednoho celku současně se sdruženým rozdělovačem a sběračem, který má navíc volitelnou funkci hydraulické výhybky. Tímto praktickým řešením se znatelně zmenšila prostorová náročnost čerpadlové sestavy. „Díky snižování tepelné náročnosti budov dochází i ke snížení požadavků na vytápění. Z tohoto důvodu bylo nutné doplnit nabídku o systém, který je kompaktní a určený pro menší výkony. KOMBIMIX tak přináší úsporu místa díky menším rozměrům, což je velkou výhodou při současných požadavcích zákazníků na minimalizaci technického zázemí…“ uvedl Josef Pouba vedoucí projekčního oddělení firmy Meibes.

Variabilita a vybavenost

Čerpadlová kompaktní sestava KOMBIMIX se vyrábí ve třech variantách: Dva směšované okruhy, dva nesměšované okruhy, jeden směšovaný a jeden nesměšovaný okruh. Pro připojení zdrojů o celkovém výkonu do 50kW nebo do průtoku 2 m3·h–1. Standardním vybavením sestavy jsou kulové uzávěry s kontaktními teploměry integrovanými v rukojeti, v přívodu doplněné o mosaznou zpětnou klapku a o jímku pro možnost instalace teplotního čidla. Tak jako u standardních směšovaných čerpadlových skupin MEIBES, je i zde trojcestný směšovač vybaven regulovatelným obtokem. „Nejběžnější použití KOMBIMIXu je pro sy­stémy vytápění kombinující otopná tělesa a systém podlahového vytápění. Výhodou je i možnost doplnění třetího otopného okruhu, například za účelem připojení nepřímotopného zásobníku, pro přípravu teplé vody…“ doplnil Josef Pouba.

MEIBES drží krok s trendy

Firma MEIBES hledá vždy inovace v řešení a aktivně reaguje na požadavky zákazníků z oboru technického zařízení budov. Jednou z hlavních priorit v tomto sektoru je dosahování energetických úspor u obytných budov a domů. KOMBIMIX, díky důmyslně řešenému izolačnímu krytu a použití energeticky úsporných čerpadel od renomovaných výrobců, zaručuje vysokou energetickou účinnost sestavy a přispívá tak ke snížení spotřebované energie.

Využití v praxi

KOMBIMIX MEIBES nabízí možnost použití u všech typů nabízených zdrojů na trhu. S ohledem na probíhající Kotlíkové dotace, které nabízí Ministerstvo životního prostředí, je možné rekonstrukci otopné soustavy vhodně vyřešit s touto čerpadlovou sestavou, která díky svým rozměrům vychází vstříc aktuálnímu trendu minimalizace technického zázemí a spolu s praktickým designem dále umožní estetické sladění s technickým zařízením nebo s interiérem domu a vyhoví tak požadavkům náročných klientů, investorů i odborníků z oblasti technického zařízení budov.

Image 1

Firemní článek
Související produkty
Související časopisy