+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Klimatizace Panasonic TZ ZKE je tichá, účinná a čistí vzduch pomocí miliard nanočástic

Společnost Panasonic Heating & Cooling Solutions uvádí na trh novou generaci rezidenčních klimatizací řady TZ. Konkrétně novinka TZ ZKE čistí vzduch v domácnosti pomocí technologie nanoe X a celá řada TZ je navržená tak, aby pracovala mimořádně tiše (maximálně 20 dB), vešla se i do těch nejmenších prostor a fungovala efektivně. Její účinnost při vytápění i chlazení spadá do energetické třídy A ++.

Image 0

Každý člověk za den vdechne přibližně 18 kilogramů vzduchu. V ideálním případě by měl být tento vzduch čistý a bez škodlivých látek. Technologie nanoe X využívá při čištění vzduchu miliardy takzvaných hydroxylových radikálů (OH radikály). Jde o molekuly vyhledávající reakci s jinými prvky, jako je například vodík, kterých se zachytí. Díky tomu potlačují množení škodlivin, jako jsou bakterie, viry, plísně a pachy. Dokážou je rozkládat, a tím neutralizovat jejich nepříjemné účinky.

„Tento přirozený proces významně zlepšuje vnitřní prostředí. Nebezpečné látky jsou při rychlém, opakovaném pročištění odstraněny nejen ze vzduchu, ale zároveň z vybavení domácnosti – například ze závěsů, koberců, nábytku nebo rolet. Navíc nanoe X velmi účinně redukuje zápach, a poradí si dokonce i s tabákovým kouřem, který během dvou hodin odstraní z 90 %,“ prozrazuje Radek Vanduch, hlavní technik společnosti Panasonic.

Nástěnné vnitřní jednotky se dodávají v kompaktním provedení s šířkou pouhých 779 mm. To umožňuje větší flexibilitu s více možnostmi instalace – například i do omezeného prostoru nad zárubněmi. Šasi a díly jednotky byly speciálně navrženy pro snadnou montáž a servis.

Rychle a tiše ochladí domácnost

Pro maximální komfort je řada TZ vybavena Panasonic Aerowings – dvěma nezávislými lopatkami, které koncentrují proudění vzduchu k ochlazení místnosti v co nejkratším čase a pomáhají rovnoměrně distribuovat vzduch po celém prostoru. Dvě lopatky Aerowing umožňují větší kontrolu nad směrem proudění vzduchu.

„Klimatizace je navíc mimořádně tichá. Během provozu vygeneruje maximálně 20 dB(A), což je stejný ‚hluk‘, jaký vydává například padající listí,“ říká Radek Vanduch.

Snadné ovládání pomocí aplikace i hlasu

Panasonic TZ ZKE má vestavěnou Wi-Fi, která umožňuje snadné připojení k internetu a nabízí pokročilé chytré ovládání. „Dokonce je klimatizace kompatibilní s předními hlasovými asistenty na trhu, takže ji můžete ovládat svým hlasem,“ prozrazuje Radek Vanduch.

Image 1

Panasonic TZ ZKE je rovněž kompatibilní s aplikací Panasonic Comfort Cloud, která je navržena tak, aby snadno spravovala všechny systémové funkce prostřednictvím chytrého zařízení, jakým je například tablet nebo smartphone. Díky možnosti dálkového ovládání a průběžného monitoringu spotřeby dává TZ ZKE uživatelům možnost optimalizovat provoz z pohledu nákladů.

Jednotky jsou k dispozici ve split provedení v sedmi výkonech v rozmezí 2–7 kW. Více informací o produktech Panasonic H&C Solutions najdete na www.aircon.panasonic.eu.
O skupině Panasonic
Historie Panasonic se začala psát v roce 1918 a dnes je tato značka světovým lídrem ve vývoji inovativních technologií a řešení pro široké spektrum aplikací v oblasti spotřební elektroniky, bydlení, auto moto, průmyslu, komunikací a energetiky. Skupina Panasonic je od 1. dubna 2022 holdingem a pod Panasonic Holdings Corporation spadá celkem osm firem. Za rok končící 31. březnem 2022 vykázala tato skupina konsolidované čisté tržby ve výši 59,40 miliardy eur (1,45 bilionu Kč).
V České republice se vyrábějí tepelná čerpadla značky Panasonic a portfolio vyráběných produktů se navyšuje. Skupina Panasonic plánuje ve svém plzeňském závodě navyšovat kapacity a do března 2025 v ČR vyrábět až 500 000 tepelných čerpadel ročně.
Více informací o skupině Panasonic naleznete na webu https://holdings.panasonic/global/.
Firemní článek
Související produkty
Panasonic představuje reverzní tepelná čerpadla
detail
Nová řada fan-coil jednotek Panasonic
detail
PANASONIC - Úspora energie, komfort a zdravý vzduch
detail
PANASONIC – Nové provedení venkovních jednotek PACi
detail
PANASONIC představil chlazení postavené na CO2
detail