+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

GROHE partnerem soutěže EuroSkills Gdaňsk 2023 oslavující vynikající řemeslné dovednosti a zručnost

18.09.2023 Firma: Grohe ČR s.r.o.

AmberExpo a Polsat Plus Arena v polském Gdaňsku byly od 5. do 9. září plné neuvěřitelných talentů, jásajících davů a nadšení. V tomto období se vždy jednou za dva roky koná největší akce v Evropě v oblasti odborného vzdělávání a dovedností.

Image 0

  • Soutěže EuroSkills 2023 v Gdaňsku se zúčastnilo 600 mladých profesionálů z 32 zemí, kteří poměřili své schopnosti ve 43 různých dovednostech a řemeslech
  • Společnost GROHE podpořila konkrétně soutěž v instalatérství a topenářství, které se zúčastnilo 15 soutěžících z celé Evropy
  • Partnerství s WorldSkills Europe jde ruku v ruce s programem GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education), který pomáhá čelit nedostatku kvalifikovaných pracovníků v sanitárním průmyslu

Jako přední sponzor WorldSkills Europe podpořila společnost GROHE organizaci soutěže v oboru instalatérství a topenářství a poskytla produkty pro instalaci. Po třech intenzivních dnech známe vítěze – Marton Offner z Maďarska uspěl v konkurenci 15 kolegů a kolegyň z celé Evropy a stal se úřadujícím mistrem Evropy v oboru instalatérství a topenářství.

Ani česká výprava, kterou tvořilo deset soutěžících do 25 let, neodešla bez ocenění. Náš reprezentant v oboru instalatérství a topenářství Petr Valach z České Rybné si odnesl z evropského šampionátu EuroSkills medaili za excelenci (MEDALLION FOR EXCELLENCE – MEDAILI ZA DOKONALOST, BEST OF NATION – NEJLEPŠÍ Z NÁRODA). Generálním partnerem české výpravy instalatérů byla právě společnost GROHE, která je také členem Cechu topenářů a instalatérů a zajistila spolu s ním odbornou přípravu.

Image 1

„Pro nás jako jednoho z lídrů v oboru je samozřejmostí podporovat mladé kvalifikované instalatéry. Je třeba, aby stážisté získali správné dovednosti a zároveň se pro tuto profesi nadchlo více lidí. Proto je naše partnerství s WorldSkills Europe tak cenné. Máme stejný cíl: zvýšit prestiž a uznání řemeslnických profesí,“ řekl Timo Kurz, Leader GIVE Program and WorldSkills, LIXIL EMENA.

Výchova nastupující generace instalatérů

Sanitární průmysl se celosvětově potýká s nedostatkem mladých talentů. Proto je nezbytné zlepšovat pověst povolání profesionálního instalatéra. Zatímco poptávka po instalatérech roste, počet lidí, kteří se věnují této profesní dráze, stále klesá. Partnerství s WorldSkills Europe a WorldSkills International je však pouze jedním ze základních kamenů strategie společnosti GROHE pro řešení tohoto problému. Vlastní program GIVE podporuje odborná učiliště a školy při vytváření jednotného přístupu s moderním vybavením, školicími materiály, písemnou a praktickou zkouškou, která stanovuje nové standardy v oboru. Společnost GROHE již spolupracuje s 65 školami v regionu EMENA a chce oslovit až 5 000 studentů ročně.

Slavnostní předávání cen GROHE všem účastníkům

Součástí ocenění talentů a dalším vrcholem celé akce bylo slavnostní předávání cen GROHE. Společnost GROHE se rozhodla odměnit všechny účastníky soutěže instalatérství a topenářství jedinečnou zlatou ruční sprchou. Důstojné zakončení vzrušujících dnů v Polsku a ochutnávka toho, co nás čeká na WorldSkills 2024 v Lyonu, kde bude společnost GROHE rovněž přítomna jako globální průmyslový partner WorldSkills International.

Image 2

Firemní článek