+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Využití dešťové vody nejen pro zahradu

05.08.2021 Autor: David Kreuzer Firma: IVAR CS spol. s r.o. Časopis: 4-5/2021

Našeho nejcennějšího zdroje, vody, bohužel ubývá. Současným hlavním problémem je zbytečné používání pitné vody například k zavlažování nebo splachování. Ale ještě není zcela pozdě pro opatření, jak vodu, hlavně tu dešťovou, efektivně využít a tím šetřit přírodu, ale i finance.

Máme nabídku plastových nádob pro akumulaci srážkové vody a technologie pro zalévání zahrady nebo splachování záchodů. Můžeme tak spolehlivě poradit, jak vybrat optimální systém na zadržování dešťové vody.

Image 1

V našem sortimentu naleznete plastové nadzemní, ale i podzemní samonosné nádoby pro zadržování dešťové vody o objemu 300 až 40 000 litrů. Nejvýhodnějším řešením je instalace nádoby pod zem. Vzhledem k tomu, že se jedná o samonosné nádoby, není potřeba je obetonovat, pokud se v místě instalace nevyskytuje spodní voda. Dodávka nádrže může být včetně potřebných komponentů nebo samotná nádoba bez příslušenství.

Kompletní nádrž RAIN BASIC je podzemní nádrž o objemu 3000 až 10 000 litrů přímo určená pro využití dešťové vody ze svodu střechy rodinného domu. Tato nádrž je vybavena filtrem hrubých nečistot s nerezovým sítem, které je snadno přístupné pro pravidelnou údržbu. Dále je vyřešeno připojení pro vstupní vodu a přepad.

Součástí dodávky je prodloužení s inspekčním víkem a sací souprava pro čerpadlo, která v případě použití ponorného čerpadla může být využita jako výtlačné potrubí. Jedná se tedy o připravenou nádrž, kterou lze kombinovat buď s vnitřní jednotkou AQUAPROF a ACTIVE SWITCH nebo s automatickým ponorným čerpadlem DIVERTRON, DTRON nebo ESYBOX DIVER.

Jednotky AQUAPROF i ACTIVE SWITCH jsou určeny k řízení a rozvodu dešťové vody. Jednotky zachytí nedostatek vody v obou zásobnících jak dešťové vody, tak hlavním zásobním systému a napraví jej, tak aby systém pracoval správně nebo spíše tak, aby uživateli nikdy nedošla voda.

Systém je obecně omezen na zavlažování, mycí stroje, splachování WC a systémy pro čištění podlah.

Hlavním cílem jednotky AQUAPROF a ACTIVE SWITCH je dát přednost použití dešťové vody před vodou z vodovodní sítě. Pokud dešťová voda v zásobníku nedostačuje, řídicí jednotka přejde na vodu z vodovodní sítě, čímž pokryje chybějící zdroj.

Image 2

Automatická ponorná čerpadla DIVERTRON a DTRON jsou ideální pro přímé zavlažování, kde mohou zásobovat vodou běžné zahradní rozvody i různé závlahové systémy.

Image 3

Konstrukce čerpadla umožňuje provoz i při částečném vynoření, takže využitelnost zásoby dešťové vody je maximální.

Automatické ponorné čerpadlo je opatřeno integrovanou elektronickou řídicí jednotkou, která při požadavku na dodávku vody čerpadlo spustí a po ukončení odběru jej vypne. Vstupní informace obstarává elektronický tlakový snímač a snímač průtoku zajišťující i funkci zpětné klapky. Čerpadlo je vybaveno ochranou proti přetížení, proti suchému chodu i před velkou četností spouštění.

Další možností čerpání dešťové vody je moderní ponorné čerpadlo ESYBOX DIVER. Automatické čerpadlo má integrovaný frekvenční měnič, který zaručuje konstantní výstupní tlak i při měnícím se odběru vody a dodává se včetně D.CONNECT BOX 2.

Image 4

Pomocí aplikace D.CONNECT, která je volně dostupná pro Apple Store a Google Play, je možné kontrolovat a řídit tlak systému, alarmy a další parametry čerpadla přímo z Vašeho chytrého telefonu nebo tabletu.

Přestože dešťová voda nemůže nahradit vodu pitnou, nabízí se několik možností, jak ji lze efektivně využít nejen na zahradě, ale i v domácnosti.


V případě Vašeho zájmu se obraťte na odborné prodejce, velkoobchody nebo na obchodně-technickou kancelář společnosti IVAR CS, spol. s r.o.

Firemní článek