+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vysoce výkonný větrací systém s profi-air 360 flex

14.02.2022 Firma: IVAR CS spol. s r.o.

Všestranná, kompaktní, digitální: centrální větrací jednotka FRÄNKISCHE.
Společnost FRÄNKISCHE zařadila do své produktové řady flex novou centrální větrací jednotku pro větrání se zpětným získáváním tepla (ZZT): Kompaktní jednotka profi-air 360 flex pro rodinné domy je flexibilní z hlediska instalace i připojení vzduchu.

Kompletní systém profi-air obsahuje všechny komponenty potřebné pro zdravou a energeticky efektivní instalaci větracího systému se zpětným získáváním tepla – několik typů pokročilých potrubních systémů, promyšlené příslušenství a větrací jednotky splňující i ty nejnáročnější požadavky. Nejnovějším přírůstkem do produktové řady je profi-air 360 flex s průtokem vzduchu až 360 m3/h, který byl speciálně vyvinut pro větší rodinné domy. „Naše nová větrací jednotka profi-air 360 flex se může pochlubit výjimečným výkonem, je flexibilní z hlediska instalace a použití a lze ji snadno ovládat digitálními prostředky. To je důvod, proč dokonale doplňuje naši řadu produktů,“ říká Tobias Fraas, produktový manažer větrání s rekuperací tepla v divizi tepelné techniky budov společnosti FRÄNKISCHE.

Image 0

Přepínatelné vzduchové přípojky pro profi-air 360 flex

Funkce easySWITCH je standardní funkcí: Přípojky vzduchu jsou vyměnitelné; díky tomu lze větrací jednotku snadno nastavit na pravý, nebo levý provoz přímo na místě. Instalatéři tak mohou zůstat flexibilní – mohou použít stejnou jednotku v jakékoli instalační situaci a rychle reagovat na aktuální stavební a instalační dispozici. To je výhodné i pro instalační techniky, protože o konečném umístění svých větracích jednotek se mohou rozhodnout přímo před samotnou instalací. Profi-air 360 flex lze připevnit na stěnu nebo instalovat na podlahu. Na spodní straně zařízení je volitelná přípojka přívodního vzduchu.

Individuální konfigurace profi-air 360 flex

Díky rozsáhlé nabídce příslušenství si každý uživatel může nakonfigurovat svou vlastní větrací jednotku profi-air 360 flex. Odmrazovací ohřívač integrovaný přímo v jednotce zajišťuje spolehlivý provoz i při velmi nízkých venkovních teplotách. Volitelně dodávaný entalpický výměník tepla kromě tepla rekuperuje také vlhkost. Tím se zabrání příliš nízké relativní vlhkosti uvnitř místností v zimě, což zvyšuje komfort bydlení. Volitelně jsou k dispozici také snímače vlhkosti a VOC (Volatile Organic Compounds – Těkavé organické sloučeniny). Senzor VOC měří kvalitu vzduchu a automaticky upravuje množství vzduchu. Volitelně jsou k dispozici také prostorové hygrostaty.

Image 1

Profi-air 360 flex je vybavena třídou hrubého filtru ISO. Volitelně jej lze nahradit filtrem třídy ePM1 pro čerstvý vzduch. Základna jednotky je menší než 0,3 m2 a je tedy velmi kompaktní, takže v technické místnosti nezabírá prakticky žádný prostor. Zařízení, u kterého se aktuálně čeká na certifikát pasivního domu, se vejde do standardních skříněk o rozměrech 60 x 60 cm, čímž diskrétně splyne s jakýmkoli okolím.

Snadné ovládání aplikací pro profi-air 360 flex

Obzvláště snadné je ovládání profi-air 360 flex pomocí aplikace profi-air cockpit: Uživatelé mohou ručně upravit průtok vzduchu, změnit týdenní program nebo aktivovat automatický režim. Mohou být upozorněni na interval výměny filtru, a v případě potřeby zapnout noční útlum nebo prázdninový režim. Ventilační jednotku lze alternativně ovládat pomocí integrované řídicí jednotky nebo bezdrátového dálkového ovládání.

Image 2

V demo režimu instalatéři vysvětlují svým zákazníkům funkce aplikace bez ohledu na umístění a připojení k ventilační jednotce. Pokud je aplikace otevřená, uživatelé mohou vybrat pole „DEMO“, které simuluje aktivní provoz. Aby bylo používání aplikace pro koncové zákazníky ještě jednodušší, jsou všechna pole, která nelze vybrat, zašedlá. Aplikace profi-air cockpit je k dispozici ke stažení zdarma pro iOS a Android.

Uvedení do provozu je snadné díky softwaru pro specialisty

Software profi-air cockpit pro nabízí instalačním technikům praktickou podporu při uvádění profi-air 360 flex do provozu. Počítačový program poskytuje specialistům na HVAC návod krok za krokem procesem nastavení. Mohou například aktivovat odmrazovací topné těleso nebo vytvořit týdenní program. Profi-air cockpit pro byl navržen pro počítače s operačním systémem Windows a je k dispozici ke stažení zdarma na www.fraenkische.com.

Zařízením profi-air 360 flex doplňuje FRÄNKISCHE svou řadu větracích jednotek, která také zahrnuje tenkou profi-air 180 flat navrženou speciálně pro byty (do podhledu ke stropu), stejně jako profi-air 250 flex pro byty a rodinné domy. Všechny tři jednotky lze snadno uvést do provozu a pohodlně ovládat pomocí aplikace. Funkce easySWITCH s vyměnitelnými přípojkami vzduchu navíc nabízí obzvláště flexibilní instalaci.


Neváhejte zjistit více informací na https://www.ivarcs.cz/katalog/tepelna-technika/vetraci-jednotka-ivar-profi-air-250-360-flex-p142246/ 

Připravil tým IVAR CS a Fränkische

Firemní článek