+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Výšlap po italských Dolomitech

06.12.2016 Autor: Redakce Topenářství instalace Časopis: 7/2016

Na začátku letošního září se pod vedením jednatele vydavatelské společnosti Topin Media podařilo zorganizovat poznávací výpravu po krásách italských Dolomit. Akce byla určena pro všechny příznivce a partnery časopisu Topenářství instalace. Třídenního výšlapu se v termínu 8. 9. až 10. 9. zúčastnilo 45 osob napříč generacemi.

Image 0

Jako základní tábor pro celodenní výlety posloužil útulný horský penzion zasazený v malebném městečku Tesero. Odtud se také každé ráno zahajovaly výlety.

První den se skupina vypravila do Passo Lavaze, kde byla, po náročném nočním přejezdu z Čech do Itálie, zvolena mírnější, takzvaně „zahřívací“, trasa přes Malga Ora až na Malga Neuhütte a zpět.

Druhého dne měla turistická výprava namířeno do městečka Cavalese, odkud ji soustava kabinkových a sedačkových lanovek vyvezla na Paion del Cermis (2 200 m n. m). Zde následoval nádherný okruh přes nejvyšší vrchol s jasným cílem – průzračně modré jezero Laghi di Bombasel.

Image 1

Třetí, a pro mnohé i nejnáročnější, den patřil výstupu na horu Latemar, která se s hrdostí tyčí do výšky 2 670 m n. m. Na tento vrchol se, za ne zrovna ideálních podmínek a s vypětím všech sil, vyšplhala více než polovina účastníků. Odměnou za překonané útrapy jim byl nejen překrásný výhled na vrcholky okolních majestátných hor a zelená údolí, ale i zasloužené občerstvení ve formě vynikající tradiční polévky minestrone na zahřátí.

Z reakcí zúčastněných turistů bylo jasné, že nezůstane u jediného ročníku a již teď se intenzivně pracuje na organizaci zimní verze, která jistě potěší nejednoho příznivce lyžařského sportu.

Poděkování všech účastníků akce Dolomity náleží štědrým sponzorům – společnostem ROTHENBERGER, KOVARSONGEBERIT.