+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Výrazné snížení cen kondenzačních kotlů Junkers

S koncem prázdnin a nadcházející topnou sezónou opět nastává otázka, jak se na ni připravit, čím vytápět a jak ohřívat vodu. Značka Junkers přichystala pro koncové uživatele zvýhodněnou nabídku kondenzačních kotlů vrcholové řady CerapurComfort.

S koncem prázdnin a nadcházející topnou sezónou opět nastává otázka, jak se na ni připravit, čím vytápět a jak ohřívat vodu. Značka Junkers přichystala pro koncové uživatele zvýhodněnou nabídku kondenzačních kotlů vrcholové řady CerapurComfort. Od 1. srpna byly výrazně sníženy ceny kotlů všech výkonů i sestav s nepřímo ohřívaným zásobníkem.

Kondenzační kotel CerapurComfort představuje komfortní zdroj tepla pro vytápění a přípravu teplé vody a je vhodný zejména pro ty, kteří chtějí ušetřit nejen náklady za palivo, ale současně i životní prostředí a ponechat si do budoucna možnost využít i další zdroje pro modernizaci otopné soustavy.

Kotel Junkers Cerapur Comfort se dodává ve 4 provedeních:

Image 4

Kondenzační kotle CerapurComfort se od kondenzačních kotlů nabízených na českém trhu liší zejména použitým unikátním výměníkem WB 5 z lehkých slitin, který na malém objemu umožňuje vytvořit velkou teplosměnnou plochu. Výměník je navíc velmi dobře přístupný pro čistění bez nutnosti demontáže a je na něj poskytována prodloužená pětiletá záruka.

Image 1Obr. 1 • Řez kondenzačním kotlem CerapurComfort ZSBR 16-3A

Vestavěná elektronika kotle v kombinaci s podtlakově řízenou plynovou armaturou a elektronickým řízením otáček ventilátoru, který žene směs plynu a vzduchu do hořáku, zajišťuje minimální kolísání přebytku vzduchu „lambda“, a tím velmi dobrou účinnost – respektive normovaný stupeň využití 109 % v celém rozsahu plynule řízeného výkonu.

Standardně je kotel osazen elektronicky řízeným 7rychlostním oběhovým čerpadlem s možností nastavení charakteristiky při konstantním i proporcionálním tlaku. Dalším nadstandardem je, že zatímco u většiny kotlů je při využití ekvitermní regulace nutné zachovat trvalý chod oběhového čerpadla, CerapurComfort umožňuje „inteligentní“ odpojování chodu oběhového čerpadla, čímž dochází k úspoře elektrické energie.

Image 2Obr. 2 • Provoz kotle při konstantním tlaku s vestavěným čerpadlem

Image 3Obr. 3 • Provoz kotle při proporcionálním tlaku s vestavěným čerpadlem

Velký důraz je kladen na tichý chod kotle. Součástí dodávky jsou protihluková podložka na stěnu za kotel a pryžový tlumič na montážní připojovací lištu. To omezuje vznik eventuálních možných vibrací přenášených konstrukcí stavby zdivem, či trubkami otopné soustavy.

Připojení na otopnou soustavu je provedeno pomocí montážní lišty, kde rozteče přívodů jsou již několik desetiletí stejné, takže při záměně nového kotle za starý není třeba velkých stavebních zásahů.

Odtah spalin je řešen běžným koaxiálním potrubím d80/D125 a k dispozici jsou i sady pro řešení odtahů komínovými šachtami a rozdělené odtahy v délkách, jež jsou schopny vyhovět prakticky všem běžným instalacím.

Efektivním řešením pro nové instalace i modernizace starších otopných soustav je kombinace kotle CerapurComfort s novým tepelným čerpadlem pro přípravu teplé vody Supraeco SWO 270-2X, které Vám značka Junkers představila v jednom z minulých čísel.


Pro více informací navštivte naše internetové stránky www.junkers.cz

Firemní článek