+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Vše o technickém zařízení budov zjistíte na veletrhu IBF

21.04.2014 Firma: VELETRHY BRNO, a. s. Časopis: 2/2014

Od 23. do 26. dubna se na brněnském výstavišti uskuteční Mezinárodní stavební veletrh IBF, který přinese novinky a aktuální trendy ze všech oborů stavebnictví a technického zařízení budov.

Nabídku vystavovatelů doplňuje atraktivní odborný doprovodný program, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s odbornými asociacemi a svazy. Přednášky se budou věnovat například energeticky úspornému stavění, dopadům nové legislativy, novým materiálům, aktuálním dotačním titulům nebo problematice sociálního bydlení. Chybět nebudou ani světově unikátní praktické ukázky protipovodňových opatření v bazénu před pavilonem Z.

Image 1

Facility management na veletrhu IBF

Součástí doprovodného programu veletrhu IBF bude také problematika Facility managementu, který je velmi úzce spjat se stavebnictvím, ať již v době plánování, realizace, či při samotném provozu budov. Nad touto akcí převzala záštitu Česká pobočka mezinárodní profesní organizace IFMA. Akce je zaměřena na veřejnou správu, poskytovatele Facility managementu a odbornou stavební veřejnost. První část se bude věnovat otázce jak může Facility management přispět k efektivitě veřejné správy, zejména pak v oblasti správy měst a obcí. Základní témata se budou věnovat těmto tématům: strategie podpůrných služeb v oblasti správy měst a obcí a veřejných institucí, jak lze sjednotit evidenci majetku státu a obcí, a jak toto využít pro sjednocení podpůrných služeb, nebo na efektivní formu zajištění podpůrných služeb Facility managementu. Druhý blok se zaměří na téma technického Facility managementu a jeho zajištění. Tento veřejný diskuzní panel bude určen pro klienty (vlastníky nemovitostí) a poskytovatele Facility managementu služeb a odbornou stavební veřejnost (architekti, projektanti, uživatelé, nájemníci). Téma se bude týkat problematiky technické správy budov a areálů, energetického zajištění provozu, správy odpadu a médií, tzv. tvrdých Facility management služeb.

Progresivní řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb

V rámci doprovodného programu veletrhu se uskuteční odborná konference z cyklu Energie pro budoucnost, která se bude věnovat progresivnímu řešení energetické hospodárnosti budov a provozoven služeb. Jedním z témat bude například vy­užití moderních prostředků, založených na integraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do budov a provozoven služeb, za účelem efektivního využívání energie. Konference je určena především odborníkům zabývajícím se technickými zařízeními budov, na své si přijdou také zástupci příslušných odborů veřejné správy.

Pohodlí a bezpečí v každém věku

Tento seminář se bude věnovatintegraci elektrotechniky, elektroniky a komunikační techniky do prostor pro bydlení, efektivním způsobům dosažení klimatické pohody nebo bezpečnostnímu hledisku technických zařízení v prostorách pro bydlení. Stranou pozornosti nezůstane ani technika pro bezpečnost a lepší kvalitu života seniorů a osob se zdravotním handicapem, monitorování situace v prostorách pro bydlení s ohledem na konflikt zdravotních a osobnostních hledisek. Nedílnou součástí budou také specifika koncipování staveb, kde mají být tyto technologie provozovány, elektromagnetická kompatibilita.

Nová otevírací doba veletrhů

Nejenom pro návštěvníky je připraveno mnoho zajímavých novinek, které přispějí ke zvýšení jejich spokojenosti.Ať už se jedná o zkrácenídoby konání veletrhu z pětidenní akce do čtyřdenního formátu, tedy od středy do soboty, nebo změnu otevírací doby veletrhu, a to od 10 do 18 hodin. Návštěvníky jistě potěší také zvýhodněná cena vstupného ve všední den od 15 hodin a po celou sobotu.


Více informací naleznete na www.ibf.cz

Firemní článek