+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Společnost KORADO představuje unikátní novinku. Nová přímotopná tělesa snižují spotřebu energie a zvyšují komfort ve vytápění

19.04.2024 Firma: KORADO, a.s.

Společnost KORADO od dubna uvádí na trh tři nové typy topných tyčí, které jsou určeny AQUAPANEL. Všechny řady radiátorů s novými topnými tyčemi zajišťují vysoký tepelný komfort, úspornější provoz a maximální bezpečnost. Typ s nejvyšší výbavou navíc disponuje , kontrolou a řízením spotřeby energie i několika režimy sušení.

Image 0

V poslední době se požadavky na ekologický a moderní způsob vytápění neustále zvyšují. Společnost KORADO se proto zaměřila na vývoj nových topných tyčí do radiátorů, které jsou úsporné, dostatečně výkonné, disponují moderními technologiemi, a navíc umožňují čistě elektrický, ale i kombinovaný způsob vytápění. Nové topné tyče se uplatní v přímém vytápění radiátorů KORALUX a KORATHERM AQUAPANEL.

Inteligentní vytápění na dosah ruky

Radiátory KORALUX a KORATHERM AQUAPANEL mohou být vedle základní řady ECO vybaveny také topnými tyčemi typu ERH s výbavou rozšířenou o integrovaný regulátor teploty, inteligentní funkcí ANTIFREEZE s ochranou proti zamrznutí a technologií minimalizující spotřebu energie i v pohotovostním režimu Ultra-Low-Power. „Špičkou v naší nové nabídce přímotopných těles je Smart řada ERA, která je vybavena bezdrátovým ovládáním, monitoringem spotřeby a dalšími chytrými funkcemi. Mezi ně patří i několik sušících režimů, týdenní programování a rodičovská kontrola,“ představuje inovace přímotopného tělesa Luboš Rydlo, produktový specialista ze společnosti KORADO, která je největším českým výrobcem ocelových otopných těles. Zároveň doplňuje, že ovládání nových topných těles ERA je velmi jednoduché, protože disponuje regulátorem s Bluetooth konektivitou. Veškeré funkce jsou pak dostupné prostřednictvím aplikace NEX APP, kterou si mohou naistalovat uživatelé operačních systémů Android a iOS.

Image 1

Novinky ve světě koupelnového vytápění

Všechny varianty radiátorů KORATHERM AQUAPANEL a KORALUX s výjimkou řady NEO umožňují i kombinovanou formu vytápění. To znamená, že je radiátor napojen na otopnou soustavu a zároveň je vybaven elektrickou topnou tyčí. „Těleso tak může fungovat nezávisle na provozu otopné soustavy a díky elektrickému topnému tělesu jej lze využívat i v období, kdy otopná soustava není v provozu,“ vysvětluje výhody Luboš Rydlo a doplňuje, že topnou tyč je možné do radiátoru instalovat dodatečně. Podle něj jsou tyto typy radiátorů pro své specifické vlastnosti nejčastěji využívány v koupelnách. „Jednou z místností nejnáročnějších na správné vytápění bývá koupelna, a proto jsou radiátory s kombinovaným vytápěním a dostupnými smart technologiemi ideální,“ nastiňuje další výhody radiátorů s kombinovaným vytápěním Luboš Rydlo. Zároveň upozorňuje, že hojně využívaná trubková tělesa dosahují díky moderním technologiím vysokých tepelných výkonů a zároveň splňují náročné požadavky na design. „Jsou vyráběny ve více než 200 barevných odstínech, včetně moderní černé matné barvy,“ zakončuje výčet předností nových typů radiátorů Luboš Rydlo.

Image 2
 

Firemní článek