+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Škrticí ventil splachovacího proudu pro keramická WC bez oplachovacího okraje

02.10.2018 Firma: VIEGA s.r.o.

Pět stupňů regulace splachovacího proudu

Image 1Obr. 1 • Keramická WC bez oplachovacího okraje patří k modernímu vybavení koupelen. Přitom ovšem nepříznivá dynamika vody vede k občasnému vystříknutí vody během splachování. Splachovací nádržky Viega s integrovanou škrticí klapkou tomuto jevu nyní zcela zabrání.

Podomítkové splachovací nádržky Viega 2H, 2C a 2S s konstrukční výškou 1130 mm jsou nyní nově standardně vybaveny škrticími ventily splachovacího proudu. Ventil omezuje splachovací proud, aniž by došlo ke snížení množství splachovací vody.  Nedochází tak k občasnému vystříknutí splachovací vody u keramických WC bez oplachovacího okraje, jak tomu bylo v minulosti. Účinnost ventilu lze nastavit v pěti stupních podle příslušné montážní situace. Již nainstalované splachovací nádržky Viega lze těmito ventily dovybavit i dodatečně.

Konstrukce moderních keramických WC v mnoha variantách mění nejen jejich design. Ovlivňuje také techniku, především dynamiku proudu vody, potřebnou k účinnému spláchnutí. U stávajících systémů se může stát, že z WC bez oplachovacího okraje občas voda vystříkne.

Aby se zabránilo takovému neestetickému a nehygienickému jevu, jsou nově splachovací nádržky Viega 2H, 2C a 2S sériově vybaveny škrticím ventilem splachovacího proudu v sedle odtokového ventilu. Z výroby je ventil nastaven na maximální průtok bez škrcení. Splachovací proud lze ale snadno snížit bez nářadí v pěti stupních. Jednoduchým otočením se zmenší světlost ventilu do té míry, že při spláchnutí už nevystříkne přes okraj mísy ani kapka. Objem vody přitom zůstává nezměněný. Plná síla splachování tak zůstává zachována.

Image 2Obr. 2 • Škrticí ventil je namontován z výroby v sedle odtokového ventilu. Ručně lze snižovat splachovací proud plynule v pěti stupních a nastavit na příslušné keramické WC.

Image 3

Nový škrticí ventil splachování je vhodný nejen pro nová keramická WC bez oplachovacího okraje, ale rovněž pro speciální instalace, jako například pro WC pro malé děti v dětských koupelnách. Je k dostání také jako samostatný produkt pro dovybavení stávajících podomítkových splachovacích nádržek společnosti Viega.

tisková informace


O firmě:

Společnost Viega s více než 4 000 zaměstnanci po celém světě patří v současnosti k předním výrobcům sanitární techniky. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v devíti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu. Speciální řešení pro severoamerický trh se vyrábí v závodě McPherson (Kansas/USA), podnik ve Wuxi (Čína) pak zajišťuje stěžejní produkci určenou pro asijský trh. Pro společnost Viega je nejdůležitější především výroba instalační techniky. Kromě potrubních systémů vyrábí také předstěnové a odvodňovací systémy. Sortiment zahrnuje více než 17 000 produktů s rozmanitými možnostmi využití, například v technickém vybavení budov, v infrastruktuře, v průmyslových zařízeních nebo při stavbě lodí. Společnost Viega byla založena roku 1899 v Attendornu v Německu a od 60. let se začala prosazovat na mezinárodním trhu. V současnosti se produkty Viega používají na celém světě. Zboží je na jednotlivých trzích distribuováno převážně prostřednictvím odborných velkoobchodů.

Více informací na www.viega.cz, info@viega.cz, tel.: +420 595 054 933 

Firemní článek