+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

Simulace hybridního systému vytápění Vaillant

18.01.2023 Firma: VAILLANT Group Czech s.r.o.

Mluvíme-li o hybridním systému vytápění, pak si ve většině případů představíme kombinaci tepelného čerpadla s kondenzačním kotlem.

Image 0

Při správném nastavení takového systému je v provozu v daný okamžik to momentálně efektivnější zařízení s ohledem na provozní náklady a požadovaný výkon. Základem takového úsporného provozu, jak kondenzačního kotle, tak ještě více tepelného čerpadla, je vhodný ekvitermní regulátor.

Pro zařízení Vaillant je ideální využít jednu ze dvou následujících možností, a to buď regulaci multiMATIC 700 nebo sensoCOMFORT 720. Obě tyto varianty obsahují softwarovou funkci tzv. hybridní manažer s volbou triVAI© (u regulace VRC 700 se používá místo označení triVAI označení COP). Více se můžete dočíst v článku Hybridní systém vytápění od značky Vaillant.

My jsme pro vás vytvořili Simulátor hybridního vytápění, díky kterému si můžete nějakou konkrétní situaci nasimulovat. Stačí zadat pár vstupních údajů a simulátor vám automaticky ve výsledku zobrazí, zda by v daný moment bylo v provozu tepelné čerpadlo nebo naopak přídavný zdroj vytápění jako například kondenzační kotel.

Image 1

Firemní článek
Související produkty