+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

S nezámrzným ventilem Schell Polar II vás zima nezaskočí

02.06.2022 Firma: SCHELL, cz

Připadá vám nepatřičné v letních měsících upozorňovat na zimu? Naše doporučení směřuje k prozíravým majitelům domů a chalup, kteří právě v tomto období vylepšují technické zabezpečení své nemovitosti, aby si v mrazivých měsících ušetřili starosti.

Jeden z nejúspěšnějších výrobků v nabídce firmy SCHELL, nezámrzný ventil Polar II vám v zimních měsících zajistí téměř nepřerušený venkovní odběr vody. Zásobníky vody a hadice můžeme nyní bez obav nechat venku, ale jak si zajistit tekoucí vodu na zahradě v zimních měsících? I v tomto období je v okolí domu často zapotřebí, ať už kvůli úklidu, omytí pracovního náčiní, nebo třeba vašeho chlupatého miláčka po návratu z blátivé podzimní procházky. Standardní vývod vody je v nejchladnějších měsících roku nepoužitelný, protože hrozí zmrznutí vody v potrubí či ventilu a s tím spojené materiální škody. Nezámrzný ventil SCHELL Polar II nechá zapomenout na starosti s včasným odpojováním venkovních vývodů vody, protože vám zaručí prakticky nepřetržitou krátkodobou možnost tekoucí vody na zahradě, dvorcích, kolnách či garážích.

Image 0

Princip fungování ventilu je promyšlen do posledního detailu. Po každém použití dochází k jeho automatickému vyprázdnění. To je umožněno systémem nuceného přisávání vzduchu do armatury, čímž je zajištěn gravitační odtok vody z trubky. Před obdobím mrazů je potřeba vždy odšroubovat z výtoku připojení hadice nebo příp. nástavce, aby po puštění a uzavření vody na ventilu mohla voda z trubice volně odtéct. Využití ventilu Polar II je vskutku univerzální, ocení jej nejen majitelé domů a bytů k instalaci na venkovních zdech domů, chalup a balkonů, ale stejně tak provozovatelé nákupních center, prodejen, sportovišť, hotelů a penzionů.

Výrobce doporučuje montáž ventilu Polar II odborně znalým pracovníkem, ale z praxe je zřejmé, že si s jeho instalací poradí i zruční kutilové. Vodítkem jim může být naše nové redakční video, kde obchodní manažer Schell, ing. Aleš Řezáč srozumitelně popisuje montáž krok za krokem:

Nezámrzný ventil SCHELL Polar II se stal prodejním hitem krátce po svém uvedení na trh a během více než dekády se zájem o něj stále zvyšuje. Atraktivní je nejen jeho technické řešení, ale také pověstná kvalita made in Germany: „Stejně jako u všech ostatních výrobků Schell je i u tohoto nezámrzného ventilu samozřejmostí vysoce kvalitní dílenské zpracování ventilu a vysoká kvalita užitých materiálů,“ vysvětluje obchodní zástupce Schell pro Českou republiku Aleš Řezáč. „Ventily Polar II jsou vyrobeny z certifikované hygienicky nezávadné mosazi s chromovaným povrchem. Spojení užitých materiálů a prověřené výrobní technologie proto zaručuje dlouholetou bezproblémovou funkčnost této užitečné armatury.“

Image 2

Každé balení ventilu Polar II obsahuje dva typy ovládání. Na ventil můžete dle svých potřeb instalovat buď pohledovou rukojeť Comfort, nebo nástrčný klíček, díky kterému je zamezeno neoprávněnému odběru vody z armatury. Schell Polar II bezezbytku splňuje nejen přísné normy nejen Evropské unie, ale stejně tak požadavky Německého svazu plynařů a instalatérů, který je vyhlášený svou nekompromisností a důrazem na bezpečnost. Technické informace

Venkovní nezámrzný ventil Schell Polar II Set

Nezámrzný ventil délky 500 mm od přední hrany zdiva (fasády), podle tloušťky stěny lze zkracovat na rozměry 200 – 500 mm; Nucené přivzdušnění pro automatické vyprázdnění armatury při každém uzavření; Ovládací vršek na nástrčný klíč nebo rukojeť Comfort, zpětná klapka, rozeta na stěnu s připevňovacím materiálem, připoj: ½“ vnější závit, povrch: matný chrom, stěnová průchodka s izolační chráničkou, k zabudování do stěny, montážní pomůcky pro případné zkrácení, průměr vrtaného otvoru: Ø 38 mm, materiál: mosaz DIN EN;
V případě používání hadice s pistolovou rukojetí (příp. systému tlakového čištění, automatického zavlažování apod.) doporučuje výrobce na výtok instalovat ¾“ mezikus se zpětnou klapkou, která zabraňuje zpětnému tlakovému rázu vody do ventilu a prodlužuje tak životnost těsnění.

Image 1

Obj. číslo: 03 997 03 99, doporučená prodejní cena 3.100,00 Kč bez DPH;

Více informací o firmě Schell získáte na www.schell.eu nebo na níže uvedených kontaktech.

KONTAKT:
Ing. Aleš Řezáč, obchodní manažer ČR, tel.: +420 602 754 712; e-mail: ales.rezac@schell.eu, www.schell.eu

Firemní článek