+
Přidat firmu
Vyhledávání
Menu

První tvarovka se zvukovou detekcí netěsnosti

21.04.2020 Firma: WAVIN Czechia s.r.o. Časopis: 2/2020

Společnost Wavin představila novou sérii lisovacích tvarovek Wavin M5 s jedinečnou funkcí „acoustic leak alert“, která přináší nové standardy v oblasti spojování plastových rozvodů vody a topení.

Wavin M5 zaručí, že nezalisované nebo nekvalitně zalisované spoje budou bezpečně odhaleny při tlakové zkoušce vzduchem, kdy vydají akustický signál o síle ±80 dBA. Díky tomu lze snadno závadu lokalizovat, spoje opravit a předejít tím budoucím problémům a závadám. Jedná se o vůbec první tvarovky s akustickou výstrahou na světě.

Ivo Valeš, produktový manažer B&I Wavin Czechia, říká: „Dosud se k testování těsnosti spojů potrubí využívala nejčastěji voda. S novými lisovacími tvarovkami M5 však ke slovu přichází testování vzduchem, které má celou řadu výhod, např. nulové riziko vzniku bakterií v období mezi testováním a používáním v důsledku stagnace vody v potrubí. Testování je navíc rychlé, čisté a bezpečné, protože funguje již při 0,15 baru. Tlakovou zkoušku lze provést i v zimním období bez rizika zamrznutí potrubí. Kromě toho již neexistuje závislost na včasných dodávkách vody na staveniště, testování spojů totiž provede jednoduchý vzduchový kompresor.“

Image 1

Tvarovky Wavin M5 jsou vyrobeny z vysoce kvalitní mosazi. Těla tvarovek mají inovovaný šestihranný průřez, který kladně ovlivňuje nasouvací síly, což ulehčuje práci instalatéra. Kromě toho mají všechny tvarovky systému Wavin M5 větší vnitřní průměr. Vývojové laboratoře Wavin výrazně zapracovaly na parametru průřezu tvarovek, jehož výsledkem je masivní navýšení průtoku, čímž posouvá kvalitativní parametry tvarovek do úplně nových dimenzí.

Z tiskové zprávy

Firemní článek